vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Hoofdklasse team B1 Kozakken Boys kampioen

23 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - B1 wist afgelopen zaterdag het kampioenschap in de Hoofdklasse Zuid-G te veroveren. De felicitaties gaan uit naar allereerst de spelers en natuurlijk naar trainer Gerrit Molenaar, coach Theo van Oord, grensrechter Arjan Vink en elftalbegeleider Rick van Garderen. Een unieke prestatie !! Ditzelfde elftal werd nl 2 jaar geleden ook kampioen, toen in de C1, dat is veel spelers niet gegund. Na een 4-0 winst op EBOH in een niet al te beste wedstrijd, die natuurlijk bol van spanning stond, wisten de Boys van B1 in de voorlaatste wedstrijd de titel te veroveren.

Onder een waterig zonnetje en een fris windje kon de wedstrijd in het bijzijn van vele supporters en onder het geklank van het Kozakken Boys lied beginnen. De Boys waren compleet en begonnen met Christiaan en Josef op de bank. De Kozakken namen het initiatief en lieten in het begin weinig ruimte aan de tegenstander en probeerden al snel in de wedstrijd afstand te nemen. De passing was niet best en de controle kon beter. Was het dan toch de spanning in de beentjes ? Een goal zou daar verandering in kunnen brengen. Jesse was het die dit in de 11e minuut bewerkstelligde. Vanaf links bracht hij de bal draaiend voor, ging iedereen voorbij en kwam via de verre paal in het doel !  1-0. Teun kreeg ook een dot van een kans, toen hij alleen op de keeper af ging, maar zijn inzet miste zuiverheid. Bronnen meldde dat dit door de zenuwen kwam. Niet lang daarna dan toch zijn goal, toen Toine Teun aanspeelde op randje buitenspel en hij nu de zenuwen in bedwang hield en de 2-0 aantekende. Het kon eigenlijk niet meer fout gaan. Toch blijft het oppassen met EBOH dat veel technische spelers in hun team heeft en langzamerhand door goede combinaties het betere van het spel kreeg. Dit reikte echter slechts tot het 16 meter gebied en daar dan onze verdediging tegenover zich zag. Een verdediging bestaande uit Elroy, Dannie, Rick, Thomas en Kees Jan, dat met de minste tegentreffers in deze competitie, toch moeilijk te passeren is. Enkele minuten voor de pauze, was het Jimmy die een afvallende bal rond de 16 controleerde en strak inschoot op de stand-in keeper (wegens blessure) en het net liet bollen; 3-0.

Na de pauze was het EBOH dat beter combineerde, maar toch de Boys met de kansen en wel voor de opkomende Kees Jan en de ingevallen Josef. De wedstrijd kabbelde voort naar het einde en de 3-0 stand werd ook de verwachte eindstand. Echter uit een snelle spelhervatting van Elroy, die met een strakke bal Jannick wist te bereiken, was het Jannick die half vallend in het duel de bal langs de keeper wist te schieten en de eindstand in de 85e minuut op 4-0 bracht. Kort daarna volgde het eindsignaal en kon onder luid gejuich het kampioenschap gevierd worden en regende het geen water deze keer maar champagne (op de buienradar niet te vinden !?). Uit handen van de bestuursleden Gerrit Ippel en Ad van Wijk werden bloemen en felicitaties uitgedeeld en werd ook EBOH gefeliciteerd met de behaalde periodetitel. Door een haag van supporters zochten de Boys de kleedkamer op en werd er uitbundig gefeest en gezongen .... Kampioenen, kampioenen, kampioenen enz. En  er werd natuurlijk een “enkel” biertje genuttigd.

’s Middags voor aanvang van het 1e elftal werden de Boys gehuldigd en ontving de begeleiding een bloemetje van het jeugdbestuur. ’s Avonds om half 9 werd het feest in de kantine voortgezet, met een uitgebreide BBQ met dank aan Arjan Vink en Rien Kwint en danken we de verdere sponsoren van deze avond Rook Ruitenberg, Sander Paans, Gerard vd Heuvel en natuurlijk het kantinepersoneel en DJ Jaap Boxman voor hun bijdrage aan dit feest. Ook nog diverse giften ontvangen, bij deze ook dank daarvoor. Ook niet te vergeten het gastoptreden van de alom bekende zanger Kees S. en de speaker van deze avond Dick Damen. Kortom een zeer geslaagd feest !! Menigeen ging nog verder feesten in het cafe aan de Hoogstraat, waarbij onderweg luid en duidelijk ook aan de rest van Werkendam bekend werd gemaakt dat Werkendam weer een kampioen rijker is. (Kozakken Boys, foto Anita Vogel)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.