vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Phil Ruitenberg rukt op in de titelstrijd

23 april 2012 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJk - Op het Pottendijk circuit in Emmen werd afgelopen zaterdag de 3e wedstrijd verreden om het Nederlands kampioenschap 50cc wegrace, de rijders van Racing team Ruitenberg deden hier goede zaken.

De trainingen werden op een natte baan verreden en het was voor de mannen erg lastig om voldoende grip te vinden,Paul Rochat ging al in zijn eerste ronde onderuit en ook Gerard van Helden smakte op het asfalt na een spectaculaire highsider, gelukkig viel de schade mee en konden ze toch van start in de wedstrijden.

De eerste race werd op een droge baan verreden,Expiklasse rijder Phil Ruitenberg die vanaf een tweede startplaats aan de wedstrijd mocht beginnen kwam meteen goed weg en wist zijn plek achter Henry Compagner vast te houden.

De twee wisten meteen een gaatje te slaan op hun achtervolgers en maakten er een zeer spannende race van, een aantal keren leek Phil een aanval te gaan plaatsen maar kwam steeds net iets tekort.

Uiteindelijk moest de Sleeuwijker tevreden zijn met de tweede plaats, “dit was het maximaal haalbare in deze race, natuurlijk wil ik winnen maar ik ben toch tevreden” aldus Phil Ruitenberg.

De tweede race op een kletsnatte baan verliep nog beter voor Phil, hij pakte kopstart en maakte de hele wedstrijd geen enkel foutje terwijl zijn concurrenten onderuit gingen of hun draai niet konden vinden op de natte baan, een prachtige overwinning dus voor Phil in race twee en hiermee ook meteen de dagoverwinning.

Door dit prima resultaat wist Phil op een tweede plek in de stand om de titel te komen en dit is een goed uitgangspunt voor de volgende wedstrijd.

Gerard van Helden lijkt dit jaar de belangrijkste kandidaat te zijn voor het kampioenschap in de Formuleklasse, hoewel hij in de eerste race nog wel onder druk kwam te staan van Dennis van Melzen wist hij toch vrij gemakkelijk de winst naar zich toe te halen.

In de tweede race die ook voor de Formuleklasserijders op een natte baan werd verreden kreeg de Rijswijker het ook geen moment lastig en reed foutloos naar zijn tweede winst, Gerard staat in de strijd om het kampioenschap inmiddels riant aan de leiding.

Paul Rochat reed samen met de sportklasse wegens het feit dat er in zijn NSF open klasse en de sportklasse te weinig deelnemers waren om apart te rijden.

Door zijn valpartij in de training was hij het vertrouwen op het natte asfalt volledig kwijt en kwam niet goed in zijn ritme, in de gecombineerde uitslag reed Paul naar een 10e en een 9e plaats.

De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 5 mei gehouden op het karcircuit nabij Eindhoven airport. (www.philracing.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.