maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Werkendammer opgepakt voor uitbuiting

21 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft dinsdag een 40-jarige man uit Werkendam aangehouden op verdenking van uitbuiting in de Nederlandse binnenvaart. De man zou via zijn uitzendbureau Gyron Crew Filipijnse matrozen tegen een salaris onder het wettelijk minimumloon aan het werk hebben gezet. Hij moet nog zeker twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vrijdag bepaald.

Het uitzendbureau in Werkendam liet de matrozen twee verschillende arbeidsovereenkomsten tekenen. Eén met een maandloon van ongeveer 1300 euro en een ander met een veel lager salaris; 400 dollar. Het eerste contract werd gebruikt om alle papieren in orde te krijgen, maar de matrozen kregen slecht 400 dollar uitbetaald in de maand.

Ook met de werkomstandigheden van de matrozen was veel mis, zegt Justitie. Ze moesten 10 tot 11 uur per dag werken, 6 tot 7 dagen achter elkaar en mochten soms 8 maanden niet van boord.

 

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.