vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

In Memoriam: Ewout van Wijk

16 april 2012 (door AalburgNet)

GENDEREN - Op zondag15 april overleed op 90-jarige leeftijd oud-wethouder Ewout van Wijk, die in Genderen woonde. Van Wijk had een lange staat van dienst in de Aalburgse politiek. Veertien jaar,  van september 1974-september 1988, zat hij namens de SGP in de gemeenteraad van Aalburg.

Van augustus 1982 tot september 1987 was de hij bovendien wethouder en vormde tezamen met burgemeester Boender en wethouder Straver het college van burgemeester en wethouders van Aalburg. Hij was ook loco-burgemeester en in die hoedanigheid een "waardige" vervanger van burgemeester Boender bij zijn afwezigheid.

Betrokken
Van Wijk stond bekend als een ondernemend en maatschappelijk betrokken persoon. Die kwaliteiten kwamen ook nad/rukkelijk naar voren bij zijn werkzaamheden in de politieke en bestuurlijke arena. Hij kreeg dan ook onder andere de portefeuilles financiën, maatschappelijke dienstverlening, volksgezondheid en sociale- en economische zaken.

Gemeente Aalburg laat weten: "Wij herinneren de heer Van Wijk als warm en meelevend persoon en een bestuurder die zich met hart en ziel heeft ingezet voor de Aalburgse samenleving. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel kracht en sterkte toe, maar bovenal Gods  nabijheid om dit voor hen zo zware verlies te dragen."

Begraven

Ewout van Wijk wordt vrijdag 20 april a.s. begraven op de algemene begraafplaats “Rusthof” te Wijk en Aalburg. 

Lees meer over:

ewout van wijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.