dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Studio Aktief: 'Beslissing met pijn in het hart'

16 april 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - GIESSEN: Studio Aktief, met ook een vestiging in Giessen, verzorgt  al jaren danslessen voor volwassenen en kinderen uit de regio. Sinds de officiële oprichting van de vestiging in Wijk en Aalburg, zo’n dikke anderhalf jaar geleden, zijn ook daar danslessen gestart in de hoop dat ze voldoende zouden aanslaan. Dat is niet het geval en er moest een moeilijke beslissing genomen worden: stoppen met de danslessen.

Vol enthousiasme startte eigenaar John Bruurmijn eind 2010 met een nevenvestiging van Fitnesscentrum Studio Aktief in Wijk en Aalburg. Het was de gemeente die hem had benaderd om het onstane sportgat op te vullen. Sportcentrum Aalburg was immers gestopt. Bruurmijn zag kans om ook speciaal voor de danslessen een zakenpartner te vinden en startte zodoende ook in Wijk en Aalburg met  danslessen.
Maar vanaf het begin af aan zijn die danslessen met horten en stoten gegeven in Wijk en Aalburg. Zijn zakenpartner trok zich onverwacht terug. Tijdelijk is toen gestopt en dat heeft klanten boos gemaakt. “Terecht”, vindt Bruurmijn. “Parallel hieraan kregen we eigenlijk al vanaf het begin te maken met het feit dat omwonenden geluidsoverlast ervoeren, niet zozeer bij de danslessen als wel bij de spinninglessen in de kleine zaal.”

Belemmerd
Maar dit vervelende feit leidde tot overleg met de gemeente en de omwonenden, en speelt op dit moment nog steeds. Bruurmijn: “Het heeft me altijd belemmerd om ook ‘voluit’ voor de grote zaal te gaan, omdat je niemand voor het hoofd wilt stoten. Geprobeerd is er om mensen te trekken met lessen die wat betreft geluid veel zachter waren, Salsa, Line Dance Nieuwe Stijl, Jazz Modern, Jazz Klassiek en Stijldans. Daar bleek en blijkt gewoon niet genoeg animo voor te zijn.  De danslessen zijn niet rendabel genoeg.  We moeten er helaas mee stoppen.”
Bruurmijn ervaart dat het moeilijk te verkopen is aan zijn klanten, dat hij met de danslessen moet stoppen omdat het geluidsniveau van de spinninglessen als reden wordt ervaren. “Dat is de halve waarheid. Want de spinning is rendabel. En als ondernemer moet ik altijd naar het totale plaatje kijken. Studio Aktief in Wijk en Aalburg moet meer rendement halen. Ik moet de grote zaal simpelweg meer bezet krijgen.”

Krachtapparatuur
En dat gaat hij nu proberen door er krachtapparatuur neer te zetten. Hij hoopt ergens in de tweede helft van mei. “Dat ligt eraan wanneer ik het materiaal geleverd krijg.” Vanuit de met name wat jongere klanten krijgt Studio Aktief die specifieke vraag, volgens Bruurmijn. 
Na ruim anderhalf jaar heeft Studio Aktief met pijn in het hart nu de beslissing genomen: definitief stoppen met danslessen voor kinderen en volwassenen in de grote zaal in Wijk en Aalburg.  Bruurmijn benadrukt: “Misschien dat de kinderlessen ergens anders in Wijk en Aalburg ondergebracht kunnen worden. We zijn daarmee bezig. De danslessen voor volwassenen gaan in principe naar Giessen, en dat geldt ook voor de kinderlessen, mits er voldoende deelnemers mee willen. De geluiden die ik opgevangen heb, stemmen me positief.”

Lees meer over:

sport
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.