donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Lankhaar ploegleider marathonschaatsteam

16 april 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Oud marathonschaatser Koen Lankhaar wordt komend seizoen ploegleider bij het marathonschaatsteam Brabant. Naast de oorspronkelijk uit Babylonienbroek afkomstige Lankhaar wordt de overkoepelende Stichting marathonschaatsen onder de Rivieren, versterkt met Arnold Stam die een bestuurlijke rol zal gaan vervullen. De rijders Jochem Uithoven, Nick Uithoven, Pieter-Jan van Eck, Robert van Dalen en Dinant Nieuwkoop gaan begeleid worden door Lankhaar, die tien jaar op het hoogste niveau acteerde. De ploeg is nog steeds op zoek naar een hoofdsponsor, maar heeft het begeleidingsteam zo goed als rond.

Koen Lankhaar kende zijn succesjaren bij de ploegen Nuon, Bouw Consultancy Twente/Adformatie en Adformatie. Hij wist in zijn carrière drie overwinningen te behalen, waaronder de finale wedstrijd van de Greenery Six in Den Haag 2003, die hij won voor Henk Angenent en KC Boutiette. Lankhaar kijkt uit naar zijn functie bij het team dat wordt getraind door zijn vader Louis Lankhaar, maar kan helaas niet bij alle wedstrijden aanwezig zijn vanwege zijn gezin. Inmiddels heeft het team een begeleider gevonden die zowel de taak als tweede ploegleider kan dragen maar ook andere taken binnen het team kan vervullen. “We hebben een fantastische begeleider gevonden, die zowel mede-ploegleider, masseur, verzorger, trainer en mental coach wordt. Later maken we deze begeleider bekend”, aldus Lankhaar.

Fantastisch
Arnold Stam, één van de grootste marathonschaatsers ooit, heeft de rol van technisch adviseur op zich genomen binnen het bestuur van Stichting marathonschaatsen onder de Rivieren. “Het is fantastisch dat  deze oud marathonschaatsers ons willen gaan begeleiden. Het waren twee marathonschaatsers waar we vroeger, als jonge jongens, tegen opkeken en ook nu hebben we nog altijd veel respect voor hun prestaties” , aldus de rijders.

Lees meer over:

lankhaar
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.