maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Vragen over leges goede doelen sorteren effect

16 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ChristenUnie en PvdA gaven begin maart aan het  maar 'vreemd' te vinden dat de verhoging van APV-leges door de gemeente Werkendam ook goede doelen treft. Op deze berichten kwamen de Werkendamse PvdA en ChristenUnie (CU) in het geweer.

De partijen stelden gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Tijdens de debatten over bezuinigingen vorig jaar stelde het Werkendamse college voor om de leges voor vergunningsplichtige activiteiten te verhogen om zo extra inkomsten te genereren. De raad stemde hier destijds mee in, maar de CU en de PvdA stelden toen wel de voorwaarde dat de verhoging niet ten koste mocht gaan van vrijwilligersactiviteiten voor goede doelen. Een motie om dit te bewerkstelligen werd niet ingediend nadat het college de belofte had gedaan dit te regelen.

Afspraak
De gemeente bleek zich niet aan deze afspraak te houden, aldus de CU. 'Zo zou er de afgelopen tijd al tweemaal een vergunning zijn aangevraagd voor een activiteit voor het goede doel waarbij de organisatie een rekening van ieder 41 euro gepresenteerd kreeg.'
In de artikel 35-vragen werd nogmaals aan het college gevraagd de goede doelen te ontzien. Inmiddels kwam het college aan de wensen van de CU en de PvdA tegemoet door de leges voor goede doelen activiteiten alsnog af te schaffen en de gelden die teveel zijn betaald door de twee organisaties werden teruggestort. CU-raadslid Hennie Schermers geeft aan 'zeer tevreden te zijn met de oplossing.'

Lees meer over:

politiek Werkendam leges
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.