donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Foranto neemt afscheid van volleyballegende De Koning

16 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen vrijdag nam de Werkendamse volleyballegende Aart de Koning afscheid van het promotieklasse team Foranto heren 1. Aart de Koning speelde al meer dan dertig jaar in het eerste team en was ook dit seizoen nog steeds een aanwinst. Om verschillende redenen stopt De Koning met volleyballen. Zijn volleybalskills en coachingsvaardigheden zullen gemist worden in Werkendam. De Koning speelde zijn laatste wedstrijd tegen het jonge team Jola Olympus.

Het volleybalseizoen nadert zijn einde. Foranto heeft geen goed seizoen achter de rug. Het team werd geplaagd door blessures. Aangezien er in Werkendam slechts 1 heren team is konden blessures niet worden opgevangen door andere spelers. Voor een team wat uitkomt in de promotieklasse is dat fataal. Dat blijkt ook gezien de stand. Inmiddels staat Foranto onderaan. Er is nog  kans op deelname aan promotie & degradatie wedstrijden. Dan moet aanstaande vrijdag tegen OKK gewonnen worden. Maar gezien de blessures en het vertrek van elke goede spelers, zoals Rens Kroeze, moet Foranto zich afvragen of het volgend jaar nog wel in de promotieklasse moet uitkomen.

Frustratie
Vrijdag werd gespeeld tegen Jola. Foranto startte de set sterk en kwam al snel op een voorsprong. De aanval liep goed. Jola liet zich niet verrassen en kwam sterk terug. In de verdediging kwam Foranto te kort en verloor mede daardoor nipt de set. De tweede set kende dergelijk verloop. Wederom zat Foranto lekker in de wedstrijd. Het liep gelijk op tussen beide teams. Foranto stond aan het einde van set ruim voor. Alles leek erop dat de set zou worden binnen gesleept. Echter de aanvallers van Foranto lieten het aan het einde van de set afweten. De combinatie tussen Jacco Bouman, Marcel Kamminga en Robin den Dekker liep niet lekker. Hiernaast had Jola een sterk blok. Foranto verloor frustrerend de tweede set. De frustratie werd meegenomen naar de derde set. Foranto speelde hiermee meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Dat was jammer, want er zaten zeker kansen in voor Foranto. De derde set werd ruim verloren. In de vierde set werd de troef van Foranto in gezet, Jasper Dekker. Maar het mocht niet baten. Ook de vierde set werd verloren en daarmee de afscheidswedstrijd van Aart de Koning.

Aanstaande vrijdag speelt Foranto heren 1 de laatste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Er zit genoeg kwaliteit in het team om het seizoen winnend af te sluiten. Maar anders zou het voorlopig wel eens de laatste wedstrijd van Foranto kunnen zijn in de promotieklasse.

Lees meer over:

sport Werkendam foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.