Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Woerkumse dames redden Gorcumse eendjes

16 april 2012 (door WoudrichemNet)

GORINGHEM / WOUDRICHEM - De poltie van Gorcum kreeg op afgelopen vrijdag een melding dat 'twee dames in een sloot naast de Banneweg aan het rommelen waren.'

Dat 'rommelen' bleek bij nadere inspectie een reddingsactie van een 43-jarige vrouw uit Woudrichem en haar 70-jarige moeder. Beide dames zagen een aantal eendenkuikens scharrelen op de drukke Banneweg in Gorinchem, dicht bij hun eendenmoeder die eerder overreden was. De kuikens leverden een gevaar op voor het verkeer. Dochter en moeder wilden dan ook de eendjes vangen om een nog groter drama te voorkomen. Met schepnetjes lukte dat uiteindelijk. De beestjes werden aansluitend naar een veiliger onderkomen gebracht.

Lees meer over:

woudrichem eendjes
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.