Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Twee keer brons voor Merel Goldschmeding

16 april 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Gisteren deden vijf meiden van Gymnastiekvereniging Andelo mee aan de toestelfinales in Prinsenbeek. Nina Wyatt had zich geplaatst op toestel brug en balk, Merel Goldschmeding mocht uitkomen op balk en vloer, Charonne Kant turnde brug, Esmai Smits mocht zich bewijzen op balk en Mariëlla Vos mocht turnen op vloer.

De dag begon al vroeg voor Nina Wyatt. Zij mocht eerst turnen op brug, waar ze zese werd met 10.350 punten. Op balk werd ze door een val tijdens de radslag achtste met een puntentotaal van 8.050.

Podiumplaats
In de middag was het de beurt aan de overige meisjes. Merel Goldschmeding startte haar wedstrijd op balk en haalde hier een 11.750, goed voor een podiumplaats. Merel mocht voor het toestel balk de bronze medaille in ontvangst nemen. Vervolgens was Charonne Kant aan de beurt op brug. Zij behaalde met 12.650 een 8e plaats op dit toestel. Merel mocht zich tijdens deze ronde ook bewijzen op vloer. Ze sprong een prachtige arabier flikflak en dat zorgde ervoor dat ze met 12.050 ook een derde plaats op vloer behaalde.

In de volgende ronde was Esmai Smits aan de beurt op balk. Ze behaalde een 10.000 na een val na de handstand. Wel turnde ze een prachtige koprol op balk en een mooie salto tot stand. Esmai behaalde een tiende plaats. Mariëlla Vos mocht als laatste. Zij had zich geplaatst voor vloer. Haar cijfer was een 11.600. Hiermee behaalde zij de negende plaats. (Andelo)

Lees meer over:

sport woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.