maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Strijd tegen kanker in gevecht met de Alpe d'Hues

14 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Ook de vijftienjarige Tim van Mastrigt uit Nieuwendijk stapt op de fiets om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Doordat ook hij deze vreselijke ziekte van dichtbij heeft meegemaakt is hij vastbesloten maar liefst zes keer de Alpe d’Hues te beklimmen op 6 juni. Dat gaat hij doen samen met drie andere leerlingen en vier leraren van het Altena College in Sleeuwijk. Samen vormen zij het Team Altena College. Dit enthousiaste team kan nog steun gebruiken... 

Alpe d'HuZes is het wieler­evenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband zes maal op één dag de Alpe d'Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d'HuZesonderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. De eerste editie van de actie in 2006 zorgde al voor een opbrengst van ruim 370.000 euro. In 2007 fietste de vele deelnemers meer dan 1 miljoen euro bij elkaar. In 2008 werd het recordbedrag van ruim 3,6 miljoen euro opgehaald en in 2009 bijna 6 miljoen. Maar liefst 12,1 miljoen was het eindbedrag in 2010 terwijl het fantastische eindbedrag van Alpe d'HuZes 2011 20,1 miljoen euro was.

Missie
De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.

Want de missie is:  Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te kunnen leven met kanker. Opgeven is geen optie!

Lees hier ook een eerder interview met Tim en Willem Jan van Klinken, docent Nederlands Altena College.

Wil je Tim sponsoren klik dan hier!

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.