Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Ridder Dirc Loef van Horne terug naar Woerkum

14 april 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het is 1362 en ridder Dirc Loef van Horne is net een jaar bezig met de bouw van zijn kasteel, op het punt waar Maas en Waal samenkomen... Een flinke klus waar ook nogal wat geld voor nodig is, maar gelukkig is Dirc Loef heel creatief: zo heeft hij bijvoorbeeld bepaald dat iedereen die schulden heeft, maakt niet uit bij wie, deze aan hem worden terugbetaald. Zijn 'buren' - de inwoners van Woudrichem - willen Dirc Loef van Horne vooral ook gunstig stemmen en daarom kent hij aan het vissersstadje de visrechten toe.

Precies 650 jaar later keert Dirc Loef van Horne in 2012 terug naar Slot Loevestein. Het kasteel is nog steeds in de staat waarin hij het destijds verliet. Wel ligt er inmiddels een mooie vesting omheen, waar elk jaar meer dan 120.000 bezoekers welkom worden geheten. Met Woudrichem heeft Dirc Loef nog steeds een speciale band en daarom maakt hij nog een keer de oversteek over de Maas...

Dit alles op 16 mei tijdens de openingsavond van het Festival Weekend Woudrichem.

Zie ook De Agenda op Woudrichem.net

Lees meer over:

woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.