Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Woonlinie voert 5% extra huurverhoging niet door in 2012

14 april 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het is al een aantal maal in het nieuws geweest, het wetsvoorstel Huurverhoging op Grond van Inkomen. Dit voorstel uit het regeerakkoord is bedoeld om het scheefwonen aan te pakken. Huishoudens met een inkomen hoger dan € 43.000 kunnen tot 5 procent extra huurverhoging krijgen bovenop het inflatiepercentage. Het wetsvoorstel is op donderdag 12 april 2012 door de Tweede Kamer aangenomen.

Ondanks deze ontwikkeling, kiest Woonlinie er voor om in 2012 geen gebruik te maken van deze regel. Dit betekent dat de prijzen van huurwoningen van Woonlinie per 1 juli 2012 met het wettelijk toegestane percentage van 2,3% stijgen. Ook voor huurders met een inkomen hoger dan € 43.000.
De maximale huurverhoging van de kale huurprijs met 2,3% volgt zoals afgesproken in het regeerakkoord het niveau van de inflatie en is bepaald door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Scheefwonen
Woonlinie is niet tegen het bestrijden van scheefwonen. De onzorgvuldige manier waarop met dit wetsvoorstel wordt omgegaan is echter wel een reden om in 2012 geen gebruik van de regel te maken.
Het wetsvoorstel zal nu nog voor behandeling naar de Eerste Kamer worden gestuurd. Het is dus nog niet zeker dat het wetsvoorstel op tijd, vóór 1 juli 2012, de eindstreep haalt. Alle huurders van Woonlinie ontvangen voor 1 mei 2012 de officiële huurverhogingsbrief.

Lees meer over:

woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.