woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Opening kunstenaarscentrum binnen half jaar een feit

14 april 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Op zaterdag 21 april gaat een droom van Jaap Verhoeven in vervulling.  Jaap Verhoeven, van het gelijknamige schildersbedrijf en luxe woonwarenhuis had eind vorig jaar een eerste gesprek met dichter en projectmanager Marcel Vaandrager over de mogelijkheid voor het oprichten van een Regionaal Centrum voor Kunst en Ontwikkeling (RCKO). Het idee is dat kunstenaars professionele ateliers ter beschikking moeten krijgen, tegen een lage huurprijs. Nu, amper een half jaar later, is op zaterdag 21 april de feestelijke opening!

Wachtlijst
Na het eerste gesprek tussen Jaap en Marcel werd contact gezocht met de gemeente. Door een positief advies van B&W kon in december gestart worden met de verbouwing van de eerste etage tot zeven ateliers. Voor de broodnodige daglichttoetreding werden er ook twee lichtstraten van elk tien meter lang in het dak gemaakt. Tegelijkertijd startte de inschrijving voor de ateliers. Alle ateliers zijn inmiddels verhuurd; er is zelfs nu een wachtlijst. Sinds begin dit jaar is er ook een website waar informatie over het kunstcentrum en de kunstenaars te zien is (www.centrumvoorkunst.nl).

Onthulling 
Voor het ontwerpen van het logo is een oproep gedaan in de media en bij zeven Kunstacademies. Eind maart heeft de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de kunstcommissies van Woudrichem, Aalburg en Werkendam twee inzendingen genomineerd. Wie het uiteindelijk is geworden blijft nog even spannend. Als openingshandeling zullen de burgemeesters van de drie genoemde plaatsen gezamenlijk het winnende logo op de buitengevel onthullen.
Om het regionale karakter van het kunstcentrum extra te benadrukken hebben alle ateliers de namen gekregen van omliggende dorpen en plaatsen. Naast de drie genoemde samenwerkingsgemeenten hebben de andere ateliers de namen van de plaatsen Gorinchem, Zaltbommel, Heusden en Oosterhout.

Feestelijkheden
Iedereen is welkom om de opening om rond 12.30 uur mee te maken. Die dag zullen de kunstenaars tevens hun ateliers openstellen voor de bezoekers en is er een openingstentoonstelling ingericht.  Na de openingshandeling is er voor iedereen een hapje, een drankje en muziek. De feestelijkheden rondom deze opening duren tot ca. 16.30 uur.

Het adres waar het allemaal gebeurd is: Nijverheidstraat 3, 4283 GW Giessen- Woudrichem.

Lees meer over:

Giessen kunstatelier
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.