donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bestuur AlteNu heeft plan van aanpak klaar

13 april 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De afgelopen weken is er hard gewerkt door het startersbestuur van AlteNu aan een plan van aanpak dat gisteravond werd gepresenteerd aan de Raad van Toezicht (stuurgroep) ter beoordeling. De jongeren maakten tevens kennis met de leden van de Raad van Toezicht. Dat alles in het gemeentehuis van Aalburg.

AlteNU is een initiatief maatschappelijk investeren van woonservice Meander. Binnen dat project werkt een zestal jongeren samen met diverse partners. De ontmoeting begon gisteren met een presentatie, waarin het startersbestuur zich voorstelde. Daarnaast was er gelegenheid het  ‘droomproject' maatschappelijk investeren toe te lichten. De Raad van Toezicht gaf aan 'blij verrast' te zijn met de uitkomsten. Henri Verhagen (foto), één van de leden van het jongerenbestuur van AlteNu: 'Na een persoonlijke toelichting op de presentatie vertrokken wij richting Heusden, waar het startersbestuur en de Raad van Toezicht elkaar beter leerde kennen tijdens een diner. Als startersbestuur kunnen we terug kijken op een geslaagde avond.'

Expertise
De Raad van Toezicht functioneert in deze eerste fase als stuurgroep. Zodra het jongerenbestuur operationeel wordt, trekt Meander zich terug in de rol van ‘sponsor’ en partner bij de maatschappelijke investeringen. Voor de apparaatskosten heeft Woonservice Meander zich in de initiatieffase garant gesteld. Nadrukkelijk zal er echter op de andere partners en met name de betrokken gemeenten en de provincie een beroep worden gedaan om de organisatie van het jongerenbestuur mede te financieren.

In de genoemde Raad van Toezicht zitten mensen uit het bedrijfsleven, de overheid als wel vanuit volkshuisvesting: Fons Naterop (burgemeester gemeente Aalburg), Ap van Toor (voorzitter woonservice Meander), Marije van den Berg (communicatie-expert), Gerrit Breeman (voorzitters RvB volkshuisvesting Arnhem), Piet Pruijsers (Rabobank Altena) en Jeffrey van Agtmaal (statenlid provincie Brabant). Het startersbestuur kan gebruik maken van hun expertise.

Lees meer over:

altenu
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.