zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Interesse voor aardwarmtewinning in Nieuwendijk

13 april 2012 (door WerkendamNet)
NIEUWENDIJK - Verschillende partijen toonden interesse voor aardwarmtewinning aan de Krouwerskade tussen Werkendam en Nieuwendijk. Aldus oliemaatschappij Northern Petroleum Nederland bv. In 2009 voerde NPN proefboringen uit om te zien of er olie of gas gewonnen kon worden. De proefboringen leverden niets op. De regel is dat NPN zo'n boorlocatie in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. De oliemaatschappij wil echter eerst afwachten wat de lopende onderzoeken naar het winnen van aardwarmte (geothermie) oplevert. Welke partijen er precies geïnteresseerd zijn kan NPN niet vertellen. (Brabants Dagblad)

Lees meer over:

Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.