woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

Andries Visserhuis tijdelijk dicht

13 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het Andries Visserhuis, van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a., aan de Slikstraat is tijdelijk gesloten vanwege een grondige renovatie. Dat betekent dat de wekelijkse inloopochtenden op zaterdagmorgen voorlopig zijn gestaakt.

In het Andries Visserhuis worden onder meer enkele kozijnen en houten balken vervangen. Daarbij zijn enkele verborgen gebreken aan het licht gekomen, zodat de restauratie langer duurt dan gepland. Een tijdelijke sluiting bleek noodzakelijk. Omdat het Andries Visserhuis een gemeentelijk monument is, werd voor de aanvang van de restauratie een onderhoudsrapport opgesteld door Monumentenhuis Brabant. Op basis daarvan verstrekte de gemeente Werkendam een bijdrage in de restauratiekosten van he pand dat eigendom is van de stichting Monumentenbehoud. Zij verhuurt het pand aan de Historische Vereniging.

Sluiting
Naar verwachting zal de sluiting tenminste vier weken duren maar dan moet wel alles volgens plan verlopen. Via de website wordt bekend gemaakt wanneer het Andries Visserhuis weer gebruikt kan worden voor de inloopochtenden op zaterdag en andere activiteiten.

www.historiewerkendam.nl

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.