Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Hemelvaartsdag: 37e Autocross te Woudrichem

13 april 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Al weer voor de 37e keer organiseert Stichting Autocross Woudrichem een autocrosswedstrijd op Hemelvaartsdag. Dit als gebruikelijk in  eendrachtige samenwerking met de mensen van Autocrossclub Geffen.

De ‘Woerkumse’ vrijwilligers, ruim vijftig in getal, van de plaatselijk voetbal- en muziekverniging zijn op die dag vroeg uit de veren om alles in goede  banen te leiden en te zorgen dat publiek en coureurs kunnen genieten van hun geliefde autosport. Rond een uur of acht in de ochtend zullen de eerste coureurs arriveren, zodat ze alles in orde kunnen maken om uiterlijk  tien uur gekeurd te zijn. Er word immers gereden volgens de regels van de KNAF, waar veiligheid hoog in het vaandel staat. Renners die op het  laatst besluiten mee te doen, dienen daarom te denken aan hun KNAF-licentie en de juiste kledij. 
Waar vorig jaar Burgemeester Petter 'het bal' nog opende, zal dat dit jaar door de wedstrijdleider van Autocrossclub Geffen gedaan worden om klokslag elf uur. Rond de klok van zes zal de laatste finale gereden worden.

Strijd
In de tussentijd wordt een ware strijd verwacht om de winst in één van de negen klasse’s. Als het aanschouwen van het spektakel resulteert in dorst en trek dan kunt u terecht  bij de diverse kraampjes langs het parcours waar voldoende lekkers te verkrijgen is. Het meenemen van eten en drinken is dus niet nodig.

Het crossterrein is op de Oudendijk aan het Lage Eind (huisnummer 85). Er is een plattegrond te vinden op de website van de stichting, of anders zijn de bordjes te volgen die langs de wegen in de buurt van de Oudendijk neergezet zijn. Parkeren kan naast het parcours en is zoals gebruikelijk kosteloos. (Foto Bob Proper)

Meer informatie (foto’s en filmpjes van vorige edities) is te vinden op www.autocrosswoudrichem.nl

Lees meer over:

woudrichem autocross
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.