zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Golfpark Almkreek scoort een 7.0

11 april 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - GOLF Weekly beoordeelde onlangs de 18 holes baan van Golfpark Almkreek met een 7.0. Het golfpark krijgt lovende woorden: 'Almkreek is in de loop der jaren een ‘volwaardige’ A-status baan geworden. Vanwege de omgeving speel je hier een heel aardige ronde. Het onderhoud was tijdens een bezoek in maart goed. Mooi aangeharkte bunkers, ietwat trage greens, maar wel goede kwaliteit en een eerlijke rol. Veel te veel pitchmarks, maar dat is niet de schuld van de baan ...'

Maar er valt ook een en ander op Almkreek aan te merken, aldus de kritieken op leadingcourses.com. 'Putten op de greens is leuk, maar het aanspelen van de greens is weinig gevarieerd. Bijna alle greens lopen licht omhoog vanaf de fairway gezien en de greenomgeving is vaak een beetje saai.'

Prijs-kwaliteit
'De vierde hole kan beter', vervolgt het commentaar verderop, 'maar gelukkig wordt alles na de vierde beter. Wel mogen op enkele smallere holes wat boompjes gesnoeid worden. En langs de baan ligt een drukke weg die je tijdens een ronde twee keer oversteekt. Hole 18 is een prachtige afsluiter, maar wel een van de minder droge holes.

Ondanks de minpunten is een ronde op Almkreek van harte aan te bevelen. Het golfpark vraag niet de hoofdprijs en de baan scoort hoog in prijs-kwaliteit verhouding. De commerciële baan is bovendien uiterst gastvrij. De bezoekers prijzen de faciliteiten en de service.'

Voor wie het allemaal lezen wil: op de site leadingcourses.com staat een uitvoerig verslag.

Lees meer over:

Almkerk golf
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.