vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Streekarchief zet bevolkingsregisters online

11 april 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA -  Het Streekarchief heeft alle bevolkingsregisters uit het Land van Heusden en Altena gedigitaliseerd. Dat betekent dat deze vanaf nu via www.salha.nl in te zien zijn. De scans beslaan de periode van 1810 tot en met 1940.

De bevolkingsregisters bieden zicht op het wel en wee van onze voorouders over een langere tijd, omdat ze  de hele ontwikkeling van een gezin of familie zichtbaar maken. Een bevolkingsregister is vergelijkbaar met een film van iemands leven.

Dienstboden
Officieel werden de bevolkingsregisters ingevoerd in 1850, maar in de meeste gemeenten werden al eerder vergelijkbare registers bijgehouden. Soms zijn aparte registers aangelegd voor dienstboden en knechten, waarin dan vaak ook bewoners van instellingen als kostscholen, kloosters en verpleegtehuizen staan vermeld.

Bladeren
Vooralsnog kan er via de website www.salha.nl alleen door de registers gebladerd worden. Er wordt hard gewerkt aan de verdere ontsluiting van de 65.000 scans, zodat ze in de toekomst ook op naam doorzoekbaar zullen zijn.

Lees meer over:

digitaal Altena streekarchief
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.