donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Witamy timmert weer aan de weg voor Poolse kinderen

10 april 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Stichting Witamy uit Wijk en Aalburg, die ieder jaar Poolse kinderen naar Aalburg haalt voor een vakantie, start deze week met een collecte om het verblijf van de kids te kunnen bekostigen.

Allereerst is er de collecte door de gemeente deze week. Op vrijdag 11 mei is er op basisschool De Hoeksteen een actie-dag. De helft van de opbrengst is voor stichting Witamy. Om de kinderen vast wat te vertellen krijgen zij dinsdag 10 april in alle klassen een powerpoint presentatie. Deze wordt gegeven door Melanie van der Hoeven. 
Iedereen is vrijdag 11 mei vanaf 15.30 uur van harte welkom op Kerkverreweide 61 in Wijk en Aalburg. Er zal een rommelmarktje zijn, spelletjes, eten en drinken, een verloting en nog veel meer. Ook zijn er kinderen die de powerpoint presentatie aan alle belangstellenden willen laten zien.

Bezoek
Ieder jaar gaat Stichting Witamy op bezoek in Polen. Dit jaar niet:  'Polen' komt hierheen. Woensdagavond 18 april zullen de directeur van het kinderhuis in Goszeszyn, een gehuchtje bij het stadje Wolstyn en Benon, de teacher die al jaren mee naar Nederland komt, in Wijk en Aalburg aankomen. Donderdag 19 april staat er een bezoek aan een school in Dordrecht gepland en vrijdag 20 april wordt De Hoeksteen bezocht. Melanie van der Hoeven: 'We willen in die dagen ook de afspraken voor de zomervakantie maken, zodat we weten wanneer de kinderen komen en hoeveel .Ons streven is vrijdagavond 29 juni de aankomst te plannen, maar of dat haalbaar is... De kinderen krijgen daar 1 juli vakantie, dus moeten dan een dag eerder weg. Bij ons is dat ondenkbaar.' UIterlijk 22 april vetrekken de Poolse directeur en de leerkracht weer naar Polen.
 
Spullen
Wie wat mee wil geven voor de kinderen daar kan dat inleveren bij Gerrie en Jan Willem Ouwendijk, Polstraat 36 in Wijk en Aalburg.
Met name algemene dingen zoals voedsel, shampoo, zeep enzovoorts zijn welkom. (Witamy!)
 
Maar er is meer nodig...  Wie de Aalburgse stichting wil steunen kan doneren op 30.15.61.796 t.n.v. Stichting Witamy.

Lees ook de eerdere artikelen op Aalburg.net

Lees meer over:

vakantie poolse kinderen witamy
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.