donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Inbraakalarm doet zijn werk: drie aanhoudingen

10 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Na een melding van een inbraakalarm vanuit een woning aan de Werkina zijn drie Duitse vrouwen (14, 22 en 27 jaar) aangehouden voor poging tot inbraak. Zij zijn door oplettende getuigen aangehouden en overgedragen aan de politie.  

Nadat het inbraakalarm afging kreeg de bewoonster, die op dat moment niet thuis was, een melding van de meldkamer dat er een inbraak gaande was in haar woning. Drie door haar gewaarschuwde getuigen zijn daarop richting haar adres gereden. Daar zagen zij door de ruiten van de woning dat er in de achtertuin een persoon stond. Via de brandgang naast de woning zijn zij de tuin ingelopen. Twee vermoedelijke inbreeksters konden door hen direct worden aangehouden. De derde vrouw probeerde via de schutting te ontkomen, maar is door de derde getuige teruggetrokken en ook aangehouden. Aan de achterzijde van de woning was op diverse plaatsen braakschade.

Beitel
Agenten die ter plaatse kwamen hebben de drie vrouwen meegenomen naar het bureau waar zij in verzekering zijn gesteld. Een van hen had een beitel verstopt in haar sok. Tevens is een wagen aangetroffen die vermoedelijk van de inbreeksters is. Ook trof de politie inbrekerswerktuigen aan. De technische recherche doet verder onderzoek.

Lees meer over:

Politie Diefstal Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.