zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Broodnodige overwinning ACKC

10 april 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Na de vorige week kansloos verloren wedstrijd in Middelburg, ontving de Meeusformatie afgelopen zaterdag de rode lantaarndrager Stormvogels uit Westkapelle op een koud sportpark de Alm. Het werd een spannende pot, maar met uiteindelijk een verdiende overwinning: 17-15.

Er was een ding duidelijk: er moest gewonnen worden, anders zal het wel heel erg moeilijk worden om aan degradatie te ontsnappen. De laatste twee op de ranglijst zullen rechtstreeks degraderen en ACKC neemt de voorlaatste plaats in. ACKC was binnen een halve minuut al op voorsprong gekomen, maar bij de eerste aanval van de gasten stond het alweer gelijk en was ACKC zelfs op een 2-1 achterstand gezet.

Geleidelijk aan kwam de ploeg van coach van den Broek wat beter in het ritme en bracht dit ook tot uiting in de score, via onder andere tweemaal Jelle van de Water was het na pas acht minuten gespeeld te hebben alweer 5-2 in Almkerks voordeel. Toch kon ACKC niet doordrukken en in de beginfase de genadeklap al uitdelen.

Overwinning
Stormvogels was behoorlijk zuiver met de schoten en kon het de verdediging van de Almkerkers in de eerste helft behoorlijk moeilijk maken. Ook kon ACKC via drie maal Mark den Hartog en een schot van Suzanne Kuipers goed tegenstand bieden, er werd gerust bij een 9-9 gelijke stand.In het begin van de tweede helft bij een 11-10 stand liet van den Broek A-junior Robin van Wijngaarden warm lopen om Frank Mommers te vervangen, om daarmee meer scorend vermogen binnen de ploeg te krijgen. Achteraf bleek dit een goede keuze te zijn, binnen vijf minuten had de A-junior er al twee in liggen. Toen nam de coach van de gasten ook zijn maatregelen en haalde zijn directe tegenstander van het veld voor een wat wendbaardere speler. De gasten uit Zeeland spartelden nog wel wat tegen, maar ACKC was furieus en kon uiteindelijk een verdiende 17-15 overwinning vieren.

Coach van den Broek was heel content met het vertoonde spel (alhoewel het altijd beter kan), en de vele doelpunten die werden gemaakt gaven ook wat meer vertrouwen.

Zeeland
Volgende week wacht er weer een verre reis naar Zeeland, tegenstander is dan ONDO uit Middelburg. Wederom zal de ploeg scherp moeten zijn om uit de onderste regionen in de competitie te geraken en zich in de middenmoot te vestigen. De wedstrijd in Middelburg vangt aan om 16:00 uur.

Doelpuntenmakers tegen Stormvogels: Mark den Hartog 6, Jelle van de Water 4, Robin van Wijngaarden 3, Suzanne Kuipers, Inge Scheffer, Marlies Kant en Gerard Swart elk 1. (ACKC)

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.