vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Campagne HAK-deksel genomineerd voor Europese PR-prijs

10 april 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - De PR-campagne van het nieuwe HAK deksel is genomineerd voor een Europese Sabre Award. HAK, hét bekende foodbedrijf uit Giessen, kondigde de vinding in mei 2011 aan. Een uitgebreide campagne begeleidde de introductie van het nieuwe HAK-deksel. Die campagne maakt nu kans op een gouden Sabre Award in de categorie ‘Food and Beverage’. De prijsuitreiking vindt plaats op 30 mei in Brussel.

Om het nieuwe HAK deksel te lanceren en de uniciteit te benadrukken, voerde HAK van mei tot en met december 2011 een voorlichtend PR programma waarin humor en herkenbaarheid een grote rol speelden.'Het 1-2 Open deksel van HAK is twee keer zo makkelijk zonder veel kracht door iedereen open te draaien.' Iedereen kent wel de ergernis bij het openen van een pot appelmoes, het deksel is moeilijk of nauwelijks zonder hulpmiddelen open te maken. Ook kent elke consument wel een trucje om het deksel toch te openen.

Nieuws
Frank Witte, directeur Creative Venue, het bedrijf dat de campagne bedacht: “Toen HAK ons het nieuwe deksel voor het eerst liet zien en zelf liet uitproberen, wisten we direct dat we nieuws in handen hadden. Door gebruik te maken van humor en de herkenbaarheid van het niet open krijgen van een glazen pot, is het ons gelukt dit ook aan de Nederlandse consument duidelijk te maken.”
Directeur Michiel F. van Ginkel van HAK vult aan: “De nominatie van de Sabre Award is een mooie erkenning voor onze communicatieve inspanningen. Maar wat we eigenlijk nog mooier vinden is dat het Nederlandse publiek zo enthousiast is over het nieuwe HAK-deksel. Zij hebben deze innovatie echt omarmd.”

Lees meer over:

Giessen hak
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.