maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Evenaring clubrecord voor Lukas Schmidt

9 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de jacht op een startbewijs voor de Nederlandse Sprint Kampioenschappen deed Lukas Schmidt mee aan een limietwedstrijd in Barneveld. Hij had zich ingeschreven op de 50 en 100 vrije slag en de 50 schoolslag. Met twee persoonlijke records en een evaring van zijn beste tijd ging hij tevreden naar huis.

Lukas wilde proberen op de 50 vrije slag te voldoen aan de limiet. Lukas zwom een persoonlijk record en evenaarde het clubrecord bij de jongens onder 15 jaar op deze afstand, maar helaas niet de gehoopte limiet. Hij bleef nu op 0,11 seconden steken boven de limiet. De limiet kan gezwommen worden door jongens geboren in 1994 en later. Lukas is geboren in 1996 en heeft dus in principe nog twee jaar de tijd om zich voor dit toernooi te plaatsen. Op de schoolslag sprint zwom hij ook een persoonlijk record en legde hij deze afstand voor het eerst binnen de 37 seconden af.

Op de 100 vrije slag begon Lukas voor zijn doen aan de trage kant, maar wist de tweede 50 meter het verschil goed te maken en liet de klok stilstaan op exact zijn inschrijftijd.

Zwemwedstrijd
Van 13 tot en met 15 april gaan vijftien zwemmers naar Antwerpen om daar deel te nemen aan een internationale zwemwedstrijd. Daarnaast gaan er ook nog zwemmers naar Breda voor de laatste speedo/swimkickwedstrijd en is er deelname van een zwemmer aan een masterswedstrijd in Kampen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.