maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Het succes van de rode Coffee Stip en de kracht van radioreclame

7 april 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - ALTENA: Donderdagochtend werd Open Coffee Altena in Wijk en Aalburg gehouden. Ruim honderd deelnemers waren bij elkaar in d' Alburcht voor de derde editie van deze netwerkbijeenkomst. Op de Coffee Stip stond dit keer Loket Altena (voor zorg, werk en inkomen) en Radio Aalburg FM. Voor deze lokale omroep deed presentator Henri Verhagen zijn woordje in een kort betoog van 90 seconden over de kracht van regionale radioreclame.

Open Coffee Altena liet ook dit keer weer zien wat de kracht is van regionale marketing. In dat kader breekt Henri Verhagen een lans voor adverteren op de lokale radio: "Het is belangrijk om je als organisatie toe te spitsen op de lokale markt. Op die manier kan het budget worden geminimaliseerd. Door deze segmentatie zijn hoge kosten te besparen. Zo is adverteren op Omroep Brabant of op Aalburg FM een wereld van verschil als het gaat om budget. Vanuit mijn eigen vakgebied merk ik ook dat er steeds meer vraag is vanuit bedrijven zich online te richten op regionale marketing. Die krijgt de toekomst. 'Verhagen legt uit dat voor wie aannemer is, het zinloos is bovenaan in Google te staan als gezocht wordt op het woord ‘aannemer’. Iemand uit Friesland neemt waarschijnlijk geen aannemer uit het Land van Heusden en Altena. Die afstand is te groot. Zoekt men daarentegen op ’aannemer Aalburg’, dan levert een marketingactie meer rendement op dan de investering groot is. De kosten zijn laag gelet op het bereik en de concurrentie. Verhagen: 'Het zo presenteren van je organisatie, bedrijf of product is een prima manier van regionale marketing. Dat geldt ook voor de Coffee Stip, waar ondernemers, tegen een kleine vergoeding, op plaats kunnen nemen om 90 seconden lang hun verhaal te pitchen.'

Bewijs
Open Coffee Altena is het levende bewijs van de kracht van regionale marketing, vervolgt Verhagen. 'Donderdagochtend hield ik mijn betoog over adverteren op Aalburg FM. Zo vertelde ik hoe ik de marketingcampagne heb ervaren op Aalburg FM. Vorig jaar hebben wij vanuit internetbureau MaxServ (werkgever Verhagen - red.) een nieuwe website gesponsord voor Aalburg FM. Als tegenprestatie kregen wij vanuit het bestuur van de omroep een radiocampagne aangeboden. Op dat moment dachten wij: ”Leuk voor het aanbod, maar of we dáár nu iets van moeten verwachten? Wie luistert er nou bewust naar die spotjes?” De eerste maand kregen we inderdaad geen enkele respons op het spotje, maar na een maand kwam plotseling die reactie wel. Inmiddels zijn we ruim negen maanden verder en verkochten wij ruim vijftig websites door het spotje! Iets wat we nooit verwacht hadden. De kracht van radioreclame is enorm. De combinatie van de regionale marketing met de kracht van de herhaling zorgen samen voor een unieke uitkomst. Mijn betoog sloot ik dan ook af met de opmerking: ”Bent u als organisatie op zoek naar een snelle naamsbekendheid tegen een aantrekkelijke prijs? Wilt u dat de regio uw telefoonnummer en bedrijfsnaam mee gaat neuriën? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van adverteren op het goed beluisterde Aalburg FM!”

Reactie
Inmiddels kreeg Verhagen flink wat reactie op zijn betoog op de rode Coffee Stip. Diverse aanwezigen lieten weten gecharmeerd te zijn van zijn verhaal. Sterker nog: er werden al handtekeningen gezet. De eerste adverteerders hebben zich aangemeld om te adverteren op de lokale omroep van de gemeente Aalburg. Dit werd gisteren bekendgemaakt in de populaire ‘Vrijdagavondshow’. Open Coffee-initiatiefnemer Cor Spek was die avond spontaan live op de radio. Hij werd door Aalburg FM gebeld en gefeliciteerd met het gebleken succes van het ondernemersnetwerk en dito met het concept van de Rode Coffee Stip. Spek: 'Bijzonder om zo plotseling gebeld te worden 's avond om 22.45 uur. Maar een leuk initiatief. Ook goed om te constateren dat het concept van netwerken met koffie in de ochtenduren werkt. De Coffee Stip is een prima manier om je diensten of product voor het voetlicht te brengen voor een grote groep geinteresseerde ondernemers. Dat blijkt wel als Aalburg FM binnen 24 uur na de Stip twee advertenties verkoopt. Met dat in het achterhoofd zien wij alweer uit naar versie 4.0 in Nieuwendijk. Op 7 juni zijn wij dan te gast bij Krachtstroom. Aanmelden voor die sessie kan al.' (Foto: Henri Verhagen tijdens zijn pitch voor Radio Aalburg FM - Foto Marc Poppe)

KLIK HIER  (voor LinkedIn Ondernemend Altena) of ga naar www.ondernemendaltena.nl

Lees meer over:

Altena open coffee stip
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.