donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Rutger Kopland komt naar Eethen

6 april 2012 (door AalburgNet)

EETHEN - Dichter Rutger Kopland is zaterdag 6 oktober te gast tijdens de zesde poëzie-avond in de Eethense Hervormde Kerk. Eerdere gastdichters waren Tjitske Jansen,Bart Moeyaart,Driek van Wissen,Fons de Roeck en Jean-Pierre Rawie. Opnieuw is gekozen voor de combinatie van een landelijk bekende dichter met enkele streekdichters.

Rutger Kopland (77) is het pseudoniem voor Rutger P.H. van den Hoofdakker. Hij werkte als psychiater en debuteerde in 1966 met de bundel Onder het vee. Daarna verschenen meer dan tien dichtbundels van zijn hand. Zijn gedicht Jonge sla was aanleiding voor een aflevering van de RVU-televisieserie ‘Mooie Woorden’ genaamd Jonge sla of De kunst van het vertalen (1995), over de onmogelijkheid om poëzie te vertalen. Bovendien gaf het naam aan een tijdschrift en een toneelgroep.

Verheugd
Na een ernstig auto-ongeluk in december 2005 trok Kopland zich grotendeels uit de openbaarheid terug. Interviews en andere publieke optredens verzorgt hij sindsdien nauwelijks meer. Daarom is de organisatie van de poëzie-avond zeer verheugd dat Kopland te gast is. 

Meer informatie over de poëzieavond is te verkrijgen via vrienden-poezieavond@live.nl

Lees meer over:

Eethen poezie avond
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.