maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Veka start containerlijndienst op Donau

6 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Er bestaat een goede kans dat de Roemeense haven Constanta een belangrijke gateway gaat worden voor de Europese logistieke oost-west as. Veka Logistics uit Werkendam voert daarom momenteel een proef uit om een containerlijndienst op te zetten met een motorvrachtschip vanuit Constanta. 'Het is de bedoeling dat we intermodale transporten aanbieden in het Donaugebied,' vertelt Johan de Bot van Veka Logistics. 'Ook denken we aan het vervoer van conventionele ladingen welke nu van West- naar Oost -Europa of omgekeerd per trailer plaats vinden.' Deze kunnen met 45ft pw containers meegenomen worden in de lijndienst en intermodaal getransporteerd worden. 'Het feit dat er een Nederlands motorvrachtschip de Donau op vaart met containers, is een nieuw gegeven.' (Veka Group)

Lees hier meer...

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.