maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Op stap door Noordwaard

6 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Geïnteresseerd in wat er de komende jaren allemaal gaat gebeuren in de Noordwaardpolder bij Werkendam? Kom dan naar de speciale informatiemiddag die Rijkswaterstaat samen met Combinatie de Noordwaard en Enexis houdt op 14 april.

In de komende jaren gaat er veel gebeuren. Om een indruk te geven: er worden in de Noordwaard in totaal 50 kilometer aan kades en dijken, 70 kilometer weg, 12 gemalen, 17 windwatermolens en 38 bruggen aangelegd en 4 miljoen m³ grond verzet.

Informatiemiddag
Om alle geïnteresseerden ‘mee te nemen’ in de werkzaamheden die de komende jaren plaatsvinden organiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met Combinatie de Noordwaard en Enexis op 14 april een informatiemiddag. Vanaf 13.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om diverse locaties en werkzaamheden te bezoeken. Zo is ondermeer te zien hoe de terpen worden gebouwd en wat er bij het maken van de kades komt kijken. Er worden geulen gegraven en er is een unieke boring van Enexis voor de aanleg van nieuwe stamvoedingskabels te zien.
 
Om het kwartier vertrekken er busjes om u het gebied mee in te nemen. Bij iedere locatie kunt u uitstappen en met een volgende bus weer verdergaan. In de bouwkeet krijgt u informatie over het gebied en de werkzaamheden. Hier liggen ook routekaartjes. Bij de werkzaamheden die bezocht worden staan mensen die u vertellen wat er allemaal gaat gebeuren en is specifieke informatie beschikbaar.

Kinderen welkom
Tijdens de Informatiemiddag zijn ook kinderen van harte welkom. De werkzaamheden en de machines zullen vast hun interesse wekken, maar zij kunnen zich ook laten fotograferen in een machine die op het terrein van de bouwkeet staat. En ze kunnen zich vermaken op een springkussen. Kortom, er is op 14 april voldoende te zien en te doen in de Noordwaard.

Veiligheid
De werkzaamheden vergen veel veiligheidsmaatregelen. Zowel tijdens de Informatiemiddag, maar ook de komende maanden en jaren. Op 14 april is het mogelijk om de bouwterreinen te bezoeken, daarna niet meer. Er wordt alles aan gedaan om de veiligheid te garanderen, maar u wordt gevraagd – tijdens de Informatiemiddag en in de toekomst - zorg te dragen voor de veiligheid en de instructies van de medewerkers en de geschreven instructies op de (bouw)borden te volgen.

Praktische informatie
Vertrekpunt van de bussen: bouwkeet van Combinatie de Noordwaard, Steurgat ter hoogte van nummer 26 in Werkendam. Bij de bouwkeet ontvangt u informatie over het project ontpoldering Noordwaard en staan medewerkers gereed om u meer te vertellen over het project. Tevens vindt u hier routekaartjes. Bij de werkzaamheden die bezocht worden staan ook medewerkers die u kunnen vertellen wat er allemaal gaat gebeuren en is er specifieke informatie beschikbaar.
De eerste bus vertekt rond 13.45 uur, de laatste rond 15.30 uur. De totale rondrit zal zo'n 1,5 uur in beslag nemen.

Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren bij de Scheepsbouwers Maritiem, Steurgat 3B, aan de overzijde van de bouwkeet. Ook uw fiets kunt u hier stallen. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.