zaterdag 20 april 2024

ZV Den Doorn blijft in competitie

6 april 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / NIEUWENDIJK -  Op 1 april vond de vijfde en daarmee laatste competitieronde plaats voor de zwemmers van zwemvereniging Den Doorn. In Vlijmen moesten de zwemmers hun uiterste best doen om in de competitie te blijven. Desalniettemin zijn er toch goede resultaten geleverd.

Zo zwom Brian Kramer op de 100m wisselslag een uitstekende race met een PR van vier seconden. Daan van de Water was in goede doen op de 100m vrije slag: hij behaalde een PR van maar liefst zeven seconden! Tabitha de Ruijter, Christel Kramer en Mandy Swart waren in vorm op de 200m vrije slag: allen zetten zij een prima tijd neer. Vervolgens wisten Christel en Mandy ook op de 50m schoolslag hun tijd te verbeteren. Op de 100m wisselslag schraapte Davina Branderhorst bijna twee seconden van haar tijd af wat haar een mooie PR opleverde. Ze viel, samen met Ida van de Water, echter net buiten de top drie. Bij de jongens zwom Emiel Smits naar een derde plaats op de 100m wisselslag. Daarna zwom hij nog een PR van vijf seconden op de 200m rugslag. Ruben Kant zwom op diezelfde afstand een PR van maar liefst drieëntwintig seconden!
Naomi de Ruijter kon ook tevreden zijn over haar 100m rugslag: het leverde haar namelijk een PR van ruim een seconde op. Bram van de Water behaalde op diezelfde 100m rugslag een zilveren medaille.
Bij de dames was Sanne van der Stelt in topvorm: op de 200m wisselslag zwom zij maar liefst drie seconden van haar tijd af, wat resulteerde in een eerste plaats! Ook Walter van der Stelt wist op die afstand met een PR van twee seconden op het podium te komen: hij behaalde brons.

Met deze mooie resultaten weet zwemvereniging Den Doorn buiten de degradatiezone te blijven waardoor ze volgend jaar opnieuw in dezelfde competitie zwemmen.