vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Open Coffee Altena: ruim honderd ondernemers laten zich de koffie goed smaken

5 april 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA / WIJK EN AALBURG -115 deelnemers, 190 koffiekopjes, 28 liter koffie, iets minder thee en de nodige plakken cake... Maar ook één burgemeester en twee wethouders. Dat zijn de 'harde' cijfers van de derde editie van Open Coffee Altena in Wijk en Aalburg.

Opnieuw mag Open Coffee Altena een succesvolle netwerkbijeenkomst in de annalen noteren. Een mooie mix van ondernemers, politici, pers en andere zakelijke geestverwanten meldden zich bij d' Alburcht in Wijk en Aalburg. De sfeer was goed, de gesprekken evenzo en opnieuw wisselden heel veel visitekaartjes van eigenaar. Cor Spek (initiator Open Coffee Altena): 'Het was een prima bijeenkomst. Mooi dat burgemeester Naterop er ook weer was. Dit is nu twee uit drie.' Dan lachend: 'Hij wordt daarmee onze vaste bezoeker. Adeldom verplicht.'

Nieuwe site OV Aalburg
Gastheer deze keer was Ondernemersvereniging (OV) Aalburg, die de gelegenheid te baat nam de nieuwe website te presenteren. Een fraai logo en een frisse look begeleiden de proactieve koers die het huidige bestuur op dit moment vaart. Voorzitter Hans Verbeek: 'Er zit nog veel meer in de pen. Nu eerst Aalburg Rond. Daarna komen wij met meer, maar ook nieuwe activiteiten.'
Burgemeester Fons Naterop (dit keer mét ambtsketen) verrichtte de officiele handeling waarmee www.ov-aalburg.nl van start ging. Naterop ging in zijn openingswoord onder meer in op het concept van Open Coffee Altena: 'Binnen de regio is absoluut behoefte aan deze netwerkbijeenkomst, dat blijkt ook wel uit de opkomst.' Hij feliciteerde het bestuur van OV Aalburg met de nieuwe webstek die hij zichtbaar maakte na een druk op de knop. Met het nodige trompetgeschal ontvouwde de site zich die onmiddellijk werd ontvangen door een luid applaus.

Coffee Stip
Aansluitend maakte mede-initiator Janneke Romijn, na een korte uitleg, de deelnemers aan de Coffee Stip bekend: Loket Altena en Aalburg FM. Dini den Dunnen presenteerde haar verhaal binnen de vastgestelde zendtijd van 90 seconden en riep ondernemers op die vacatures hadden (of stageplaatsen) dat kenbaar te maken. Loket Altena zorgt voor arbeidsbemiddeling en helpt mensen aan het werk.
Henri Verhagen (Aalburg FM) hield een gloedvol betoog over de zinvolheid van radioreclame. Met nog zes seconden op de count down timer
trok hij de conclusie dat na een veelvuldig repeterende radioboodschap op Aalburg FM 'mensen uw telefoonnummer mee neurieën.'

Aansluitend werd er volop genetwerkt, zaken gedaan, meningen gedeeld, werden contacten gelegd en vervolgafspraken gemaakt.
Gerrit Timmermans (Verti advies & partners, Wijk en Aalburg) bezoekt de netwerkmeeting voor de eerste keer: ' Het is super geregeld, leuk van opzet, duurt precies lang genoeg. De rode stip is een goed idee! Kortom: het hele concept voorziet absoluut in een behoefte, waarbij de locatie zeker niet onbelangrijk is.' 
Raimond Nieuwenhuizen (Teamleider AA-Accountant, Witlox Van den Boomen Accountants) laat weten: 'Zojuist terug van mijn eerste Open Coffee Altena. Wat een opkomst en zeer nuttig, leuk en interessant om ondernemers op deze manier te ontmoeten. Complimenten voor de organisatie. De volgende ben ik er zeker weer bij!'

Twitter
Ook op twitter laten deelnemers zich niet onbetuigd. Tryntsje van Vessem (Bibliotheek Altena): ' Weer geslaagde OpenCoffee in d' Alburcht vandaag. Veel nieuwe contacten. Ook voor Open Coffee 5.0 op 13 september bij Bieb Altena (in Giessen (red.))' Loes Lijmbacht (wethouder Aalburg) twittert: ' Zeer druk bezochte Open Coffee in d' Alburcht, interessante mensen ontmoet!' Jaap Budding (Digitale Schoenendoos): 'Open Coffee Altena was weer perfect. Ondernemersvereniging bedankt voor de organisatie.'

Nieuwendijk
De eerstvolgende Open Coffee Altena 4.0 is op 7 juni in Nieuwendijk. Gastheer dan: firma Krachtstroom, Rijksweg 134.
Aanmelden kan via LinkedIn - Of via www.ondernemendaltena.nl 

Wie geen Linkedin-account heeft kan ook e-mailen naar:  coffeealtena@aalburg.net
 

(Foto's Marc Poppe)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.