dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Afscheid Veerdienst III

4 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Zaterdagmiddag 31 maart werd de veerverbinding Werkendam – Hardinxveld voor het laatst uitgevoerd met de veerpont Veerdienst III.

De veerverbinding gaat op in de nieuwe veerdienst van de gemeente Gorinchem, waarbij in 1 dienstregeling de verbindingen Gorinchem – Sleeuwijk – Werkendam – Hardinxveld worden uitgevoerd.
 
Hoewel de Veerdienst III dus als veerpont “uit de vaart” is gehaald, wil de gemeente Werkendam het schip wel voor de gemeente behouden. Dat kan op verschillende manieren. De gemeente kan zelf eigenaar van het schip blijven, maar het schip kan ook onder bepaalde voorwaarden verkocht worden. Die voorwaarden richten zich vooral op het gebruik van het schip in de toekomst.
 
Toekomstig gebruik
 
Voor het gemeentebestuur is het van belang dat de Veerdienst III ingezet kan worden bij bepaalde activiteiten met een openbaar en representatief karakter. Dat kan gaan om gemeentelijke activiteiten/evenementen met een openbaar karakter, zoals bijvoorbeeld de ontvangst en het rondvaren van gasten. Maar we denken ook aan activiteiten/evenementen die derden organiseren, zoals bijvoorbeeld de havendag of de ontvangst van Sint Nicolaas. In dit verband moeten dus ook verenigingen of instellingen uit de gemeente een beroep kunnen doen op de inzet van de Veerdienst III als dat passend is bij hun aciviteiten.
 
Toekomstig eigendom
 
De instandhouding van de Veerdienst III vraagt het nodige aan onderhoud en andere exploitatiekosten. In verband hiermee sluit de gemeente niet uit dat de Veerdienst III wordt verkocht. Een bedrijf of particulier die hiervoor belangstelling heeft, kan dit tot 23 april kenbaar maken via info@werkendam.nl  of gemeente Werkendam, postbus 16, 4250 DA Werkendam, onder vermelding van:

  •  Welke plannen heeft u met de Veerdienst III qua gebruik ?
  •  Gaat u investeren in de Veerdienst c.q. hoe zorgt u dat de veerpont blijft voldoen aan de eisen/voorwaarden scheepvaartinspectie ?
  •  Wat is de thuishaven c.q. waar krijgt Veerdienst III ligplaats ?
  •  Wat is uw bod ?
  •  Bevestiging dat u uw medewerking wilt verlenen aan de inzet van de Veerdienst III voor activiteiten/evenementen met een openbaar/representatief karakter.

Lees meer over:

veerdienst III
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.