Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Amendament VVD haalt angel uit Nota Burgerparticipatie

3 april 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Begin dit jaar verscheen in Woudrichem de Nota Burgerparticipatie. Die nota zette toen bij de VVD-fractie direct alle spreekwoordelijke seinen op rood. Na de inspraakavond in februari voor alle burgers op het gemeentehuis, was het voor deze partij duidelijk dat, gezien door de bril van het college van B&W, de burgerparticipatie vorm moest krijgen via dorpsraden. Iets waartegen de VVD zich eerder al had uitgesproken.

Op 6 maart jl. werd deze Nota Burgerparticipatie besproken tijdens de opiniërende raadsvergadering. Tijdens dat overleg werd het de VVD-fractie opnieuw duidelijk dat het college koste wat kost een systeem van dorpsraden wilde doorvoeren. Tegelijkertijd werd helder dat het voornemen bestond om deze dorpsraden ook financieel te gaan ondersteunen. Omdat het beschikbare budget daarvoor zeer beperkt is stond het voorstel bol van beperkingen, zoals bijvoorbeeld maximaal één dorpsraad per kern. Maar ook andere voorwaarden die de vrijheid van vergadering zouden beperken. Dat alles ging de VVD opnieuw te ver. De partij stelde een amendament op dat 'de angel uit de nota haalde.' Na een argumentenwisseling werd de amendering unaniem aangenomen.

Lees hier het hele item...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.