donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Biesboschzwemmers sluiten competitie in stijl af

2 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  De laatste wedstrijd van de maand maart was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2011-2012. De Biesboschzwemmers kwamen met 38 zwemmers aan de start, waarvan negen zwemmers voor het eerst deelnamen aan een competitiewedstrijd. Na het tellen van de tijden, bleek dat de Werkendammers ruim 2 minuten sneller gezwommen hebben als een jaar geleden. Na 2,5 uur zwemmen kon men met 31 persoonlijke records en 21 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen naar huis. Voor de nieuwelingen stonden afstanden op het programma die ze nog niet eerder gezwommen hebben. Voor de trainers en ook de zwemmers was het dus spannend hoe het zou gaan. Stuk voor stuk hebben de zwemmers het keurig gedaan. In sommige gevallen ging het niet volgens de reglementen, maar dat heeft meer met kracht te maken dan dat ze het niet kunnen.

Deze laatste wedstrijd lieten een aantal zwemmers, die blessures gehad hebben, zien dat ze op de weg terug zijn. Bart Schouten zwom op de 100 rugslag een persoonlijk record van ruim 2 seconden. Later op de 100 vrije slag wist hij binnen de minuut de 4 banen af te leggen en dat na pas een kleine maand van trainen. Hopelijk kan hij de lijn voortzetten en dan in juni tijdens de Nederlandse Sprint Kampioenschappen tonen tot wat hij in staat is op de 50 vrije slag. Ook Kim Wijnja laat zien weer terug te zijn. Op de 200 wisselslag wist ze een klein persoonlijk record te zwemmen.

Verrassingen
Ook deze wedstrijd waren er verrassingen. Zo eindigden Sabrina Amperse en Vincent van Dijk als tweede Biesboschzwemmer op de 50 vrije slag en werden hun tijden in de puntentelling gebruikt. Deze wedstrijd zwom bijna iedereen een of meerdere persoonlijke records. De zwemmers die geen records zwommen behoren tot de senioren en zwemmen dan sowieso weinig nieuwe toptijden of er waren persoonlijke omstandigheden waardoor ze deze keer zich niet konden verbeteren.

Afwachten
Volgend seizoen komen de Werkendammers weer op hetzelfde niveau uit en het doel zal opnieuw zijn om bij de beste vijf te eindigen. Een doel dat deze keer ruimschoots gehaald lijkt te zijn met hoogstwaarschijnlijk een vierde plaats. Racing Club uit Den Haag zal dan niet met de Werkendammers zwemmen aangezien ze een niveau hoger gaan uitkomen. Voor de zwemmers van WZ010 is het een weekje afwachten of zij ook promoveren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.