vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Altena Road Circuit van start in Sleeuwijk

2 april 2012 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Op  paaszaterdag 7 april gaat de 28e editie van het Running Center Road Circuit van start met de Vijfmorgenloop in Sleeuwijk. Om 16.15 uur starten de jeugd wedstrijden . De jongsten t/m 7 jaar lopen 500 meter, de jeugd van 8-9 jaar lopen 1000 meter, 10-11 jarigen lopen 1500 meter en 12 t/m  15 lopen 2000mtr. Deelname aan deze lopen is voor de jeugd gratis.

Om 17.00 start het oudste loopcircuit van Nederland met een wedstrijd over 10km. Het parcours waar eerder op de dag een wielerwedstrijd wordt gehouden, wordt 8 keer afgelegd. Gelijktijdig start de nieuwe categorie de “TalentRun”. Dit is een wedstrijd voor de jeugd van 16-19 jaar over een afstand van 5km. Zij starten gelijk met de senioren, maar lopen een kortere aftstand. Verder is er ook is er een recreantenloop over 5km. Iedereen kan dus meedoen. Van doorgewinterde wedstrijdloper tot recreant die elke week z'n rondjes in het dorp loopt.

Deelname
Deelname is dus voor iedereen mogelijk. Je kunt vanaf 15.15 inschrijven in de Bolderik door betaling van € 5,00. De TalentRun kost € 2,50.Voorinschrijving via de website www.altenaroadcircuit.nl is ook mogelijk.

De eerste inschrijvingen zijn al binnen en het ziet er naar uit dat het een leuke wedstrijd gaat worden. De snelste regio atleten, Egbert Hooijkaas, Gerard Lensvelt en Sjaak Hofmans, hebben ingeschreven en vanuit de richting Rotterdam zijn er ook een aantal atleten ingeschreven die er een leuke wedstrijd van kunnen maken.

Het circuit bestaat dit jaar uit acht wedstrijden en om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet je vijf van de acht wedstrijden lopen.  De nieuwe organisatie van het circuit wil zoveel mogelijk mensen plezier laten beleven aan het hardlopen en wat is er mooier om de progressie van je trainingen terug te zien in een topprestatie ieder op zijn eigen niveau.

Voor verdere informatie zie www. altenaroadcircuit.nl of bel 06 51 317320.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.