vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Watervergunning voortaan digitaal

2 april 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Vanaf 1 april 2012 is het mogelijk om via Omgevingsloket Online een watervergunning aan te vragen of een melding te doen voor een voorgenomen activiteit in, op of nabij water of dijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouw- of graafwerkzaamheden, het lozen van stoffen in oppervlaktewater, het onttrekken van grondwater of het plaatsen van allerlei objecten zoals steigers of beschoeiingen.

Wie twijfelt of een vergunning- of meldplicht van toepassing is, kan dit uitzoeken in de ‘vergunningcheck' van het loket. Deze check bevat ook informatie over watervergunningen en meldingen op grond van de lokale regelgeving van alle waterschappen. Erik Kraaij, directeur van de Unie van Waterschappen: "De waterschappen hebben hard gewerkt om het loket goed in te regelen en staan nu klaar om de eerste digitale aanvragen te ontvangen. Het Omgevingsloket Online vormt een uitgelezen mogelijkheid voor waterschappen, gemeenten, provincies en Rijk om op een slagvaardige en creatieve wijze een front-office aan te bieden voor hun klanten".

Sinds oktober 2010 kan de omgevingsvergunning voor bijvoorbeeld bouwen, slopen en het kappen van een boom al digitaal worden aangevraagd. In anderhalf jaar zijn er hiervan al bijna 200.000 aangevraagd via het Omgevingsloket Online.

Aanvraag
Nu kunnen burgers en bedrijven vanaf elke plek en op ieder tijdstip ook een aanvraag of melding doen op grond van de waterregelgeving. Als voor een activiteit of handeling zowel een omgevingsvergunning als een watervergunning nodig is, kan via het loket een ‘geïntegreerde' aanvraag worden ingediend. Burgers en bedrijven hoeven vragen niet meer dubbel te beantwoorden op meerdere formulieren. Ook hoeft men bijlagen niet meer in veelvoud aan te leveren. Alles kan nu via één landelijk loket, waarachter de verschillende overheden voor de behandeling en beoordeling zorgen. Door Omgevingsloket Online wordt het aanvragen van een vergunning een stuk eenvoudiger.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.