donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Andelo laat zich van prima kant zien

2 april 2012 (door WoudrichemNet)

ÁNDEL - Gymnastiekvereniging Andelo haalde afgelopen goede prestaties op de regiofinale Zuid-West Nederland. Vier meisjes plaatsten  zich eerder na een geweldige voorronde op 17 maart 2012 in Vlijmen. In de categorie junior niveau 8 mocht Nina Wyatt deelnemen, voor de categorie pupil 2 niveau 9 maakte Merel Goldschmeding kans en in de categorie pupil 2 niveau 8 waren zelfs twee meisjes, Charonne Kant en Mariëlla Vos aanwezig op de regiofinale.

In wedstrijd 1 was het de beurt aan Nina Wyatt. Zij turnde een zeer stabiele wedstrijd. Op vloer haalde zij zelfs een 10.850 wat zeer hoog is te noemen in haar niveau. Op vloer was ze dan ook de op één na beste turnster van Zuid-West Nederland. Ook op balk en op brug wist Nina hoge cijfers te behalen. Helaas was de sprong goed voor een 10e plaats en dat zorgde voor een duikeling in het klassement. Nina werd knap 5e op deze regiofinale in Breda.

Salto
‘s Avonds was het de beurt aan Merel Goldschmeding, Charonne Kant en Mariëlla Vos. Merel behaalde een 12.150 op sprong waarmee ze 5e werd op dit toestel. Op brug scoorde ze een prima 12.850 met een hoge salto. Ook op vloer wist ze zich goed staande te houden. Op dit toestel turnde ze zelfs een prachtige arabier flik-flak wat haar extra punten geeft. Op balk viel ze helaas tot twee maal toe van het toestel. Hierdoor behaalde ze een 10.200 en was haar einduitslag niet hoog genoeg voor een plaats op het podium. Merel werd uiteindelijk 7e met een puntentotaal van 47.150.

Hoge ogen
Mariëlla en Charonne turnde een uitstekende wedstrijd. Charonne wist hoge ogen te gooien op brug waar ze beloond werd met een 12.650. Mariëlla wist met haar oefening exact hetzelfde te halen op dit toestel. Een leuk begin van een spannende wedstrijd. Ook op balk waren ze meiden zeer stabiel en eindigden weer vlak na elkaar. Mariëlla behaalde een 12.000 en Charonne een 11.900. Mariëlla was hiermee 3e van Zuid-West Nederland op dit onderdeel en om te laten zien hoe dicht de punten bij elkaar liggen op zo’n regiofinale; met maar één honderdste verschil was Charonne zesde op dit toestel. Zelfs het kleinste foutje kan op zo’n finale doorslag geven.

Duikeling
Charonne turnde verder een prima wedstrijd en werd uiteindelijk 14e. Mariëlla stond na drie toestellen op de 1e plaats. Helaas zorgde sprong, waarbij ze moest beginnen voor een enorme duikeling in het klassement. Haar 11.800 was niet genoeg om een podiumplaats te behouden. Mariëlla werd 5e in deze finale. Door dit uitstekende resultaat wist Mariëlla Vos zich te plaatsen voor de districtsfinale op 21 april in Panningen, Limburg, waar alleen de beste turnsters van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg aan mogen deelnemen.

Lees meer over:

sport Andelo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.