Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Gesignaleerde zeehond blijkt 1 april-grap

2 april 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Eerdere berichten over de zeehond die in de buurt van Woudrichem zou zijn gezien, blijkt inmiddels een - geslaagde - 1 april-grap, ingezet en uitgevoerd door RegioWoudrichem.nl. Zondag zou het dier, dat inmiddels verbleef (aldus de berichtgeving) in de Historische Haven, gevangen worden. De zeehond was zondag echter in geen velden of wegen te bekennen. In het persbericht van vandaag komt de aap (zeehond) nu uit de mouw: 1 apri...

Dit jaar begon die al vroeg met een persbericht eind februari met de mededeling dat er een zeehond gespot zou zijn nabij het Oudendijkse Gat. De verbazing van de lezers was groot en meerdere personen vertelden naar de Oudendijk te zijn gereden om een foto van het dier te maken. Half maart volgde het persbericht dat de zeehond gespot zou zijn in de historische haven van Woudrichem om daar 'vertroeteld' te worden door de bewoners van de schepen die daar liggen. Ook een bewerkte foto kwam er aan te pas en Ecomare werd ingeschakeld om alles nog 'echter' te laten lijken. Niek van Andel (weerman RegioWoudrichem.nl) ) deed nog een extra duit in het zakje door in zijn weerbericht te beweren dat er met de temperatuur niets mis was voor de zeehond.

Traditie
Vestingstad FM had al jaren de traditie een goede en geslaagde 1 april grap uit te halen. Enkele voorbeelden daarvan zijn onder meer het Veronica-schip wat jaren geleden zou afmeren in de pas geopende Historische haven van Woudrichem om daar dienst te gaan doen als radiostudio voor de lokale omroep. Ook Hans Vonk was eens leidend voorwerp van een geslaagde 1 aprilactie. Hij zou bij zijn afscheid als Ajax-keeper een meerjarig contract hebben getekend bij de plaatselijke trots. Nu het radiostation niet meer bestaat en enkele oud-vrijwilligers zich hebben verenigd in RegioWoudrichem.nl was het deze site die traditie voortzette. En met succes...

Lees meer over:

woudrichem 1 april zeehond
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.