vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Nepmails? Ga er niet op in...

31 maart 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Ook Altena wordt weer (of nog steeds) geconfronteerd met nep-mails van ABN AMRO, Rabobank, ING en anderen. Stel, u ontvangt een e-mail van uw (of een andere) bank waarin gevraagd wordt naar uw inloggegevens voor internetbankieren. Of waarin een link staat naar een andere inlogpagina dan u gewend bent. Verwijder dan e-mail. Uw bank zou zo'n mail namelijk nooit sturen. U heeft een zogenaamd phishingbericht ontvangen.

Wat is phishing?
Phishing is het vissen naar uw gegevens door internetcriminelen. Meestal gebeurt dit via een e-mail die van uw bank afkomstig lijkt. Hierin wordt u gevraagd uw gegevens terug te sturen of in te voeren op een website. Bijvoorbeeld uw naam, adres, telefoonnummer, rekeningnummer en beveiligingscode. Deze gegevens gebruiken de criminelen vervolgens om toegang te krijgen tot uw bankrekening.

Wat is ertegen te doen?
Voor u wordt het steeds lastiger om nepmails en nepsites te herkennen. Criminelen worden namelijk steeds slimmer in het namaken. Eigenlijk kunt u maar een ding doen: onthoud dat uw bank alléén maar op de eigen inlogpagina om uw inloggegevens zal vragen. Specialisten volgen nauwgezet de ontwikkelingen op het gebied van internetfraude en nemen maatregelen waar nodig. Daarnaast werken de banken nauw samen met opsporingsinstanties om criminele sites op te sporen en uit de lucht te halen.

Wat u moet doen:
verstrek nooit persoonlijke bankgegevens of inlogcodes , klik niet op links in een nepmail en verwijder de e-mail uit uw mailbox

Lees meer over phishing op Veiligbankieren.nl
 

Lees meer over:

Altena veilig bankieren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.