maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Reclamefolder Gamma misleidend voor consumenten

30 maart 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - De reclame van Gamma roept nu al veel reacties op. Gisteren ontvingen alle huishoudens in Nederland een folder die de suggestie wekte dat de gemeente de afzender was.

De brief, die zes miljoen Nederlanders donderdag 29 maart ontvingen, waarschuwt dat ’de gemeente de controles op de limiet voor grofvuil tijdelijk zal verscherpen. Dit in verband met een grote kortingsactie bij Gamma. De gemeentelijke dienst afvalverwerking vreest voor een overvloed van afgedankte badkamertegels, oude dakramen en ander grofvuil’. Een op een gemeentewapen gebaseerd logo sierde de brief. Inmiddels zijn meerdere gemeenten benaderd met vragen van burgers. De brief wordt dan ook door veel gemeenten als misleidend ervaren.

Gamma
"Natuurlijk hebben we van tevoren uitgezocht of we dit mochten doen'', werpt een woordvoerder van Gamma in het Haarlems Dagblad tegen. "Wij zijn van mening dat dit mag en kan en dat het niet onrechtmatig is. Het is voldoende duidelijk dat het om een reclame gaat.''

Reclame Code commissie
De Vereniging Nederlandse Gemeennten (VNG) betreurt deze gang van zaken en heeft Gamma inmiddels per brief verzocht zich in de toekomst te willen onthouden van dergelijke misleidende reclame-uitingen. De vereniging overweegt nog om een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie. De Reclame Code Commissie heeft zoveel klachten binnengekregen dat ze een spoedprocedure is gestart naar de reclamecampagne.

Lees meer over:

Altena gamma
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.