zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Bakstenen voor Kenia bij Tuincentrum Kolbach

30 maart 2012 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - Op Tweede Paasdag, maandag 9 april, vindt in Tuincentrum Kolbach in Rijswijk een bakstenenverkoop voor Stichting The Style Foundation plaats. In de hoofdingang van het tuincentrum worden symbolisch bakstenen verkocht ter promotie en financiering van het onderwijsproject voor de Masai-kinderen in West-Kenia. Op deze manier dragen bezoekers al vanaf € 1,00 hun steentje bij aan het project.

De opbrengst komt volledig ten goede aan het onderwijsproject in Oloirien (Kenia), waar The Style Foundation een scholencomplex bouwt, compleet met onderwijsprogramma en levensvoorzieningen. In het project staat de toekomst en de zelfredzaamheid van de lokale bevolking centraal: een toekomst waarin de Kenianen het toerisme in de befaamde Masai-regio zelf (op duurzame wijze) reguleren. Om dit zelfstandig te kunnen doen, wordt de lokale bevolking door The Style Foundation gefaciliteerd, opgeleid en ondersteund. 

Bijzonder element aan de actie: de jongeren reizen in juli (20 juli tot en met 10 augustus) zelf naar Kenia om als vrijwilliger te helpen met de bouw van de school. Het betreft een groep van in totaal 35 jongeren die deel uitmaken van de inmiddels landelijke The Style Foundation.

Hart en ziel
Naast de bakstenenverkoop in Rijswijk worden in alle windstreken originele inzamelingsacties gehouden. Alle deelnemers zetten zich tot de reis met hart en ziel in, zodat met de opbrengst de bouwmaterialen voor de technische school (het project telt twee scholen, de eerste was een hotelschool) kan worden gekocht, waarmee de tweede fase van het bouwproject in Oloirien deze zomer wordt gerealiseerd.

The Style Foundation is in 2007 opgericht met als missie het tot stand brengen van een duurzame economie in ontwikkelingslanden. Het  project in Oloirien is een zogenaamd ‘vraaggestuurd’ project en wordt in nauwe samenwerking met de lokale Masai-bevolking uitgevoerd. The Style Foundation beschikt over een ANBI-status en CBF-keurmerk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.