vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Prijs en waarde veiligheid leeringenvervoer

29 maart 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - In de raadsvergadering van 13 maart stelde de ChristenUnie de vraag waarom bij het leerlingenvervoer geen gebruik gemaakt werd van winterbanden. Het college antwoordde dat hier extra kosten aan verbonden zijn en zou een offerte aanvragen bij Vervoersservice Van Driel. Alle raadsleden kregen een schriftelijk antwoord waarin de kosten vermeld worden. Ook reageerde het college dat men geen gebruik wilde maken van deze offerte.

Cock Dorsman (Aalburgse Alliantie) reageert hierover op zijn partijsite: 'Tijdens de Fractievergadering van De Aalburgse Alliantie, afgelopen maandag, werd unaniem besloten hierover een motie in te dienen. Lettend op de portemonnee van onze inwoners stelden we voor te kiezen voor een goedkopere optie die ook in de offerte werd aangegeven: all weather banden. In de raadsvergadering van dinsdag 27 maart werd onze motie in stemming gebracht:  wij kregen volle steun van CU, PvdA, en VVD, waarbij de ChristenUnie zelfs aangaf de motie zelf geschreven te kunnen hebben. Onze gevierde coalitie stemde echter tegen, met het argument dat er geen wettelijke verplichting rust op het gebruik van ‘winterbanden’ of 'all weather banden’. 

Was dit hét gouden argument om af te zien van een mega-investering? Of had men toch ook oog moeten hebben voor de (grotere) verkeersveiligheid van de leerlingen in kwestie? Om deze vraag te kunnen beantwoorden verklap ik u graag de bedragen waar het om gaat: eenmalig € 3.765,50 en jaarlijks € 408,--. Exclusief BTW – dat dan weer wel.'

Lees meer over:

politiek
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.