vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Giessen heeft er een straat bij

28 maart 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Vanaf nu is groentefabrikant HAK echt niet meer weg te denken uit het Noord-Brabantse dorp Giessen. Burgemeester Frank Petter van de gemeente Woudrichem opende onlangs officieel de Hendrik Cornelis Hakstraat. Dit gebeurde in het bijzijn van Henk Hak, kleinzoon van de HAK-oprichter en Michiel van Ginkel, CEO van HAK. De straat bevindt zich op de aan- en afvoerroute van de HAK-fabriek in Giessen, bakermat van de groentenonderneming.

HAK-oprichter Hendrik Cornelis Hak werd in 1875 geboren in Giessen. Hij bouwde samen met zijn tweede vrouw, Hendrika Verduin, en hun twaalf kinderen de HAK-onderneming uit tot marktleider in vers verwerkte groenten. Vandaag is HAK één van de meest bekende merken in de supermarkt en er zijn jaarlijks vijf miljoen huishoudens die minimaal één potje HAK kopen. De HAK-fabriek bevindt zich nu aan het Jagerspad in Giessen, die in verbinding staat met de nieuwe Hendrik Cornelis Hakstraat.

Adreswijziging
Bij de onthulling van het straatbord is bij de burgemeester direct het verzoek ingediend voor een adreswijziging. Michiel van Ginkel: “We hopen het adres van de HAK-onderneming op korte termijn te mogen wijzigen van Jagerspad 7 naar Hendrik Cornelis Hakstraat 1. In juni bestaat HAK Groenten zestig jaar en dat zou wat ons betreft een heel mooi moment zijn om de adreswijziging rond te maken. We zien het als een erkenning voor de positieve impact die HAK de afgelopen tientallen jaren heeft gehad op het dorp Giessen en omgeving.”

Lees meer over:

Giessen hak cornelis hakstraat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.