vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Ganzenhof naar Nieuwe Doelen

27 maart 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Onlangs ging basisschool de Ganzenhof met de kinderen van groep 5/6 naar een voorstelling in de Nieuwe Doelen in Gorinchem. Het uitstapje was een groot succes.

Juf Ankie laat heel Giessen weten: 'Het was een dansvoorstelling van de dansgroep “De Stilte” en gebaseerd op het boek “Alice in Wonderland”. Er dansten wel drie Alices, die steeds van rol wisselden, en één danser die verschillende dieren verbeeldde. Ook werd er een soort “spel” gespeeld met allemaal verschillende deuren. Af en toe gebeurden er ook grappige dingen, waar we om moesten lachen. En dat allemaal zonder woorden! Knap hoor! Een uur lang hebben ze voor ons gedanst en de hele zaal (allemaal kinderen van de groepen 5 en 6 uit heel veel scholen uit onze regio) was muisstil!'

Vragen
Na afloop konden de kinderen vragen stellen aan de dansers die vertelden dat zij uit verschillende landen kwamen: Duitsland, Italië, Zwitserland en zelfs Rusland.
Op school werd nog volop nagepraat over dit leuke uitje. Juf Ankie: 'We gaan er ook nog een paar bewegingslessen aan besteden. Al met al weten we nu heel wat meer over dansen en is het toch niet zo saai als we dachten.'

Lees meer over:

Giessen ganzenhof
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.