maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Wie wordt leeraar van het jaar?

26 maart 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - In het kader van de Dag van de Leraar wordt ook dit jaar weer de verkiezing Leraar van het Jaar georganiseerd. Met deze verkiezing wil organisator de Onderwijscoöperatie aandacht vragen voor het vakmanschap van drie individuele leraren én voor de beroepsgroep als geheel. Welke bijzondere of inspirerende leraren verdienen dit jaar deze titel?

Tot en met vrijdag 13 april kan iedereen zijn of haar favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2012 via www.deleraarvanhetjaar.nl. Naast leraren, schoolleiders, onderwijspersoneel en ondersteunend personeel kunnen natuurlijk ook leerlingen en ouders kandidaten aanmelden. Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury een winnaar voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Deze drie winnaars zijn een jaar lang ambassadeur voor alle leraren in Nederland.

Rode Loper
De winnaars van het afgelopen jaar maken veel mee. Martin Bootsma, winnaar in het basisonderwijs zegt: ‘De titel ‘Leraar van het Jaar’ is een rode loper die voor je uit blijft rollen. De loper voert je langs mensen die graag naar je willen luisteren en vol passie met je willen praten over het mooiste vak dat er bestaat, namelijk dat van leraar. Die gesprekken scherpen je eigen visies en overtuigingen en dat maakt dat je nog meer groeit als meester of juf.’ Ilse Gabriëls (voortgezet onderwijs) is enorm trots op het feit dat ze kan meedenken met het ministerie en andere organen als de VO-raad over onderwijszaken. Susanne Winnubst (middelbaar beroepsonderwijs) is trots dat ze de rol als ambassadeur voor het onderwijs mag vervullen. Ze zegt: ‘Na afloop van presentaties en lezingen die ik geef als Leraar van het Jaar door heel Nederland krijg ik reacties als ‘Wat mooi dat een roc dit in huis heeft’ of ‘Ik wist niet dat het mbo zo veel inhoudt’.’

Martin, Ilse en Susanne geven op 29 september het stokje door aan drie nieuwe kanjers.

Lees meer over:

Altena leeraar van het jaar
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.