donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

PINK! stak handen uit de mouwen

26 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Actief PINK!’er en oud-bestuurslid Esther Visser liet het er niet bij zitten en organiseerde een opruimactie met hulp van de gemeente Werkendam die opruimmateriaal ter beschikking stelde. Met een groep trok men de uiterwaarden in en stak de handen uit de mouwen. Het water stond afgelopen winter hoog, waardoor er heel veel plastic en ander vuil aanspoelde. De vogels leven  tussen het plastic afval. "Dat is absoluut geen plek om kleintjes groot te brengen", aldus PINK! die de daad bij het woord voegde.

Dat deden de jongeren! Maar liefst 41 zakken afval, waaronder 5 jerrycans, 2 visnetten, ontelbare plastic zakjes, chipszakjes, lollystokjes, frisdrankflessen, delen van een matras, colablikjes, condooms en een opmerkelijke hoeveelheid maandverband. Zelfs een televisietoestel. Dat alles bij elkaar is de oogst die de gemeentelijke afvaldienst bij de uiterwaarden kon ophalen.

Statement
De jongeren hopen met de opruimactie een duidelijk statement af te geven. ¨Het is fijn om tussen al het politieke gepraat door eens een keer de handen uit de mouwen te steken,¨ aldus PINK!, ¨maar het was beter geweest als dit niet nodig was. We hopen dat mensen eens wat beter nadenken voordat ze hun afval op straat of in het water gooien. Het kan zomaar in een beschermd natuurgebied terechtkomen.¨

Wat is PINK!
Een pink is een jonge koe die ‘kalf-af’ is, maar zich nog moet ontwikkelen tot een volwassen koe. PINK! biedt andere ‘pinken’, jongeren tussen de 14 en 31 jaar in Nederland, de kans om hun mening te vormen en uit te spreken over dierenwelzijn en duurzaamheid.

Zo vindt PINK! dat de manier waarop wij in Nederland met dieren omgaan snel moet veranderen. Dieren hebben in ons land nog steeds geen rechten en zijn in juridisch opzicht niet meer dan een fiets of een koelkast. Alleen al in de Nederlandse bio-industrie lijden en sterven jaarlijks ruim 450 miljoen dieren, louter voor een paar minuten lekkere trek van mensen! Het grootste deel van deze dieren slijt hun dagen binnen op betonnen vloeren, in overvolle hokken, zonder ooit daglicht te zien.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.