woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Christen-Democratische Autoclub

26 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de jongste PvdA-nieuwsbrief vraagt fractielid Anne Nieuwenhuis zich hardop af of de geplande autorally nu wel zo'n zegen is voor Altena:

'Woensdag las ik in de krant dat Jan Peter Balkenende op zijn zestiende een Opel Kadett kreeg om Zeeland mee onveilig te maken. Dat het CDA landelijk graag hard rijdt blijkt uit hun steun om op de meeste snelwegen de maximum snelheid te verhogen tot 130 kilometer per uur. Dat er zo extra fossiele brandstoffen verbruikt worden en dat de luchtverontreiniging toeneemt is slechts bijzaak.
Het Werkendamse CDA wil onze gemeente op de kaart zetten door een autorally. Zo komen kernwaarden als rust en ruimte duidelijk in beeld.

De besluitvorming over deze rally verloopt onduidelijk. Maanden geleden was al in de regionale bladen te lezen dat er toestemming voor dit evenement was. Op vragen in de commissie Grondgebied gaf wethouder De Jong aan dat dit niet zo was. Het college was nog bezig een standpunt in te nemen. Dat standpunt schijnt er nu te zijn. De rally gaat door lezen wij opnieuw in de krant. Hoewel het gezien het verleden duidelijk is dat er over de rally door de partijen verschillend gedacht wordt blijft een duidelijke motivatie tot nu toe achterwege. Zelfs het standpunt is nog niet officieel meegedeeld.

Eenmalig
In de krant stond ook dat een aantal organisaties waaronder Altenatuur eenmalig over hun bezwaren heen gestapt is. Als dat zo is, is dat jammer. Het gaat niet om een eenmalig evenement. Als het een succes wordt komt er vast een vervolg. En hoe sterk sta je dan als je al een keer toestemming gegeven hebt. Kan er dan wat de Partij van de Arbeid betreft nooit een feestje komen met racende auto’s in de hoofdrol? Alleen als er echt iets te vieren valt. Dat zou dus kunnen als blijkt dat de gemeente Werkendam zijn milieudoelstellingen ruimschoots gehaald heeft. Dan is er ruimte om eens iets geks te doen.'

Lees meer over:

Werkendam Rally pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.