woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

CDA-vragen over fietsbrug worden ingehaald

26 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 21 december vorig jaar reed een te hoog geladen vrachtwagen de fiets- en voetgangersbrug over de Dijkgraaf Den Dekkerweg stuk. Het CDA vraagt zich, dertien weken later, af waarom er nog steeds niets gebeurd. Ook Werkendammers vragen zich af wanneer de brug eindelijk wordt teruggelegd, aldus het CDA. Omroep Brabant meldt inmiddels dat het college gaat besluiten de brug te herbouwen. Reparatie blijkt te duur.

CDA-woordvoerder Otto van Breugel: 'Door de onvrede hierover vanuit de bevolking vroegen wij, deze week, of we dit punt mochten behandelen in het vragenhalf uur tijdens de raadsvergadering dinsdag 27 maart. Via de griffie kregen we te horen dat dit onderwerp niet urgent is. Als CDA vinden wij het zeer urgent en vinden we het op zijn minst niet netjes dat er nog steeds niets is geregeld.'

De CDA-fractie stelt de volgende vragen aan de orde: 'Kunt u  aangeven waarom het allemaal zo lang duurt? Wanneer gaat u de brug plaatsen? Waarom is het niet mogelijk om direct actie te ondernemen en opdracht te geven de brug te renoveren of een nieuwe brug te plaatsen en later de kosten te verhalen op de veroorzaker? Gelet op het bovenstaande en de stroeve besluitvorming en uitvoering is de CDA fractie bang dat  routes die mogelijk liggen in de plannen van de Werkendamse avondvierdaags in het gedrang komen. Kunt u aangeven of dit zo is?'

Herbouwd
Het CDA kan gerust zijn. Inmiddels weet Omroep Brabant te melden dat het college van burgemeester en wethouders morgen gaat besluiten dat de brug weer terug moet komen.Dat het maanden heeft geduurd voordat er een besluit viel had te maken met de verzekering.
Na maanden van omrijden en omlopen wordt de brug over de provinciale weg van Werkendam dus herbouwd.

Het CDA kan zijn vragen dus naar de prullenmand verhuizen.

Lees hier het eerder artikel op Werkendam.net

Lees meer over:

cda Werkendam fietsbrug
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.