maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Kozakken Boys herpakt zich in Leerdam

26 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op een sfeerloos sportpark Bruinsdeel wisten onze Kozakken zich na twee nederlagen op een makkelijke wijze te herpakken door de gastheren met 1-6 op de broek te geven. Mede door het puntverlies van concurrent Scheveningen gloort weer de zon en gaan we een spannend slot van de competitie tegemoet.

Ondanks de aanwezigheid van de gebruikelijke vele Werkendamse supporters werd de wedstrijd deze middag niet het spektakelstuk wat het toch al een aantal jaren is geweest tussen beide teams.

Er werd vanwege het verlate aanvangstijdstip deze middag om 16.30 uur afgetrapt en na een paar minuten was eigenlijk al duidelijk dat het team van LRC Leerdam behoorlijk aan kwaliteit heeft ingeleverd. Kozakken Boys nam vanaf het begin het initiatief maar de eerste kans was er pas na 15 minuten, echter wel doeltreffend want linksbuiten Yildirim omspeelde een paar spelers en schoot recht voor het doel met rechts de 0-1 binnen.

Pijnlijker
LRC kon hier totaal niets tegen inbrengen hetgeen voor de thuisploeg nog pijnlijker werd toen verdediger Westerduin na vasthouden op Irilmazbilek, na eerst voordeel gegeven voor van der Waal maar deze zijn inzet gepareerd zag door doelman Bovo, alsnog door scheidsrechter van Drunen op rood werd getrakteerd. De aan de gasten gegeven vrije trap, genomen door van der Waal, werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. Kort voor rust kreeg LRC alsnog de genadeklap, eerst door van der Waal na een prachtige dieptepass en kort daarna wederom van der Waal na goed vrijspelen van de niet zelfzuchtige Basoski.

Balbezit
De tweede helft begon eveneens met veel balbezit en veldoverwicht voor de gasten, hetgeen in de 48e minuut werd beloond met een doelpunt van Irilmazbilek, nadat Basoski na een knappe solo Yildirim op rechts aanspeelde die direct Irilmazbilek vrij voor de goal vond. Kozakken Boys bleef de wedstrijd dicteren en wanneer men wat nauwlettender met de kansen was omgegaan had men de Leerdammers deze namiddag met een dubbele score op kunnen zadelen. Zover kwam het dus niet, want via de hardwerkende Havar wist de ingevallen Djeison Gomes Ferreira de 0-5 aan te tekenen en was het Havar zelf die de zesde binnenschoot.

In tegenstelling tot de eerste helft kreeg LRC wel een kans en was het Aamri die in de laatste minuut van de wedstrijd de spreekwoordelijke eer mocht redden.

Het Werkendamse vlaggenschip kan zich nu op gaan maken voor de bekerwedstrijd thuis tegen Unitas op donderdagavond 5 april. De winnaar plaatst zich voor deelname aan de KNVB Beker. (Kozakken Boys)

Lees meer over:

sport kozakkenboys Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.