maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Brabantse titel voor Thomas Zielhorst

26 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -Tijdens de Brabantse Lange Afstand Kampioenschappen (BLAK) hebben Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt goede prestaties geleverd. Thomas wist in zijn categorie als eerste aan te tikken en Lukas behaalde een vierde plaats. Zowel Thomas als Lukas kwamen uit op de 1500 meter vrije slag en hadden deze afstand voor het eerst in januari van dit jaar gezwommen. Beide voldeden toen ruimschoots aan de gestelde limiettijd.

Thomas had aan het begin van deze maand zijn tijd nog aangescherpt en was nu in het 50 meter bad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion iets meer dan een halve minuut langzamer. Zijn tussentijd op de 200 en 400 meter waren wel verbeteringen van zijn snelste tijden in het 50 meter bad. Hij wist in een mooi ingedeelde race een voorsprong op te bouwen van ruim een minuut op nummer twee en het verschil met nummer drie was zelfs bijna 1,5 minuut.

Langzamer
Lukas was op zijn 1500 meter minder dan driekwart minuut langzamer dan zijn tijd uit een 25 meter bad. De race van Lukas kende een sterk einde, maar nummer drie was te ver van Lukas vandaan om het verschil nog te overbruggen.

Beide jongens gingen tevreden naar huis toe en hopen over een week tijdens de laatste competitiewedstrijd opnieuw uit te blinken samen met ongeveer 40 zwemmers. In principe is het niet mogelijk om nog te stijgen in het klassement, maar dat wil niet zeggen dat er niet gestreden zal gaan worden voor iedere seconde.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.